3. října 2019 • 18:00

Chicago a Flyers v O2 areně. Osm tisíc fanoušků dostali do varu Češi i maskoti

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Philadelphie mají za sebou první trénink na ledě O2 areny, kde v pátek vkročí při utkání NHL Global Series proti Chicagu do nové sezony. Flyers v čele s českou hvězdou Jakubem Voráčkem si užívali velké pozornosti fanoušků, neboť na trénink byly v prodeji lístky, čehož využila spousta hokejových nadšenců. Po nich pak nastoupili na led i Blackhawks. Průběh tréninku jsme sledovali ONLINE.



V hledišti bylo okolo osmi tisíc lidí a hodně dětí. "Samozřejmě to byl skvělý pocit, to je jasné. Podobně jako letos v Bratislavě na letošním mistrovství světa a tady v Praze čtyři roky zpátky. Vždy je skvělé být doma. Je super, že lidé měli příležitost to vidět. Užil jsem si to, byla to paráda," řekl Voráček v rozhovoru s novináři.

"Bylo to trošičku něco jiného. Někdy jsou ty tréninky náročnější, jindy trochu lehčí, dnes to ale mělo dobré tempo. Led ještě není v takové kvalitě, jak si myslím, že bude zítra, puky hodně skákaly. Bylo to spíš o tom se sklouznout, vypotit se a dostat do sebe ještě jeden trénink před sezonou," uvedl Voráček.

Po Flyers si zatrénovalo i Chicago, které si vyzkoušelo led O2 areny již ve středu, ale bez diváků. "Moc se mi to líbilo a hrozně jsem si to užil. Bylo to úplně něco jiného, protože se člověk kolikrát nesoustředil na to, co dělá na ledě, ale koukal všude možně. Bylo tu hodně dětí a věřím, že i pro ně to byl zážitek," uvedl útočník Dominik Kubalík.

"Vždy je skvělé být doma. Bylo to určitě zajímavé, tolik lidí jsem na tréninku asi nezažil. Minulý rok v Chicagu jsme také měli děti na tréninku, ale ne tolik. To jsem nezažil," doplnil ho spoluhráč z útoku David Kämpf.

Flyers trénovali před zaplněnou halou. Je čas na skutečné zápasy o skutečné body, říká kouč Alain Vigneault
Video se připravuje ...

AKTUALIZOVAT STRÁNKU

18:00 Otevřený trénink Chicaga a Philadelphie, na který přišla do O2 areny početná skupina fanoušků, je oficiálně u konce.

17:45 Trénink Chicaga se pomalu chýlí ke konci. Blackhawks zatím potrénovali střelbu na gólmany. Útočník Brandon Perlini proměnil tři ze tří střel.

17:14 Zatímco Blackhawks trénují hru v pěti na brankáře Coreyho Crawforda a Robina Lehnera, maskot Chicaga dovádí na tribuně. Je na roztrhání, mali fanoušci se o něj rvou.

 

17:01 Hráči Blackhawks, mezi kterými nechybí ani české duo Dominik Kubalík-David Kämpf, po vyslechnutí pokynů trenéra Collitona trénují útočnou i obranou hru. Čeští krajánci zůstávají spolu v lajně.

 

16:43 Blackhawks právě vyjeli na led a radí se ve středovém kruhu.

16:30 Před začátkem tréninku Blackhawks dovádí na ledě maskoti obou týmů. A dávají si souboj v přesnosti střelby na branku.

 

16:28 V nájezdové minisoutěži vyhrálo Chicago 4:3.

16:20 Na střídačce se pomalu shromažďují hráči Chicaga. Ještě před tréninkem si vybraní hráči Blackhawks a Flyers zastříleli v samostatných nájezdech. Mezi nájezdníky je i Dominik Kubalík.

15:50 Trénink Philadelphie končí. Hráči odjíždějí do šaten, Voráček děkuje divákům, ti mu tleskají.

15:45 Blíží se konec tréninku Philadelphie, hráči se protahují. Uprostřed je vede Jakub Voráček.

15:35 Hledistě je tiché, ale zaplněné. Prázdnější jsou jen horní tribuny. Jakub Voráček je v dobré náladě. Skupina fanoušků teď vyvolává jeho jméno "Kuuba Voráček, hej, hej, hej."

15:35 Podívejte se na názory expertů iSport.cz před NHL. Kdo nejvíc oslabil a kdo naopak nejvíc posílil?

NHL: Panarin jako největší přestup. Kdo nejvíce oslabil a čí konec mrzí?
Video se připravuje ...

15:20 Po dvaceti minutach následuje nácvik přesilových her. Jakub Voráček naskakuje s útočníky Jamesem van Riemsdykem, Claudem Girouxem, Kevinem Hayesem a obráncem Shaynem Gostisbeherem. A Voráček naskakuje na pozici obránce.

15:15 Jaký je rozdíl mezi tím, když tým NHL přijel do Prahy v roce 1989 a jak to vypadá, když jsou zástupci nejslavnější hokejové soutěže v české metropoli dnes? Čtěte blog Pavla Bárty>>>

15:00 Po rozbuslení se hráči rozdělují na útočné pětice. Jakub Voráček nastupuje s Claudem Girouxem a největší letní posilou Kevinem Hayesem. Hlediště se zatím zaplňuje pomalu, je tu hodně dětí v týmových dresech. Dorazila i další hokejová osobnost. Jaroslav Nedvěd, asistent trenéra Sparty.

14:55 Probíhá oficiální focení týmu Philadelphia Flyers za zvuků písničky We Will Rock You. Následně si hráči svlékli herní dresy a nasazují si ty treninkové.

14:50 Exkluzivní zážitek mají za sebou mladíci z Hvězdy Praha. V rámci Adidas NHL Experience si ve středu zatrénovali v dresech Chicaga Blackhawks v O2 areně, jen krátce po tom, co svůj trénink dokončily hvězdy NHL jako Patrick Kane či Jonathan Toews. „Dojmy? Prostě WOW! Totálně jsme netušili, že tam bude takové překvapení. Fakt je to zážitek,“ usmíval se 14letý obránce Adam Richtr. Více ZDE>>>

14:45 Na poslední přípravu před pátečním zápasem se přišel podívat také trenér české reprezentace Miloš Říha.

14:30 Trénink Philadelphie startuje v 15:00, trénink Chicaga následuje v 16:45, po odchodu z ledu budou hokejisté k dispozici zástupcům médií.

14:00 Už včera vyrazili hokejisté obou týmů na zápas fotbalové Ligy mistrů Slavia - Dortmund. Více ZDE>>>

Velký servis ke startu NHL najdete v zítřejším Sport Magazínu v deníku Sport

Speciální Sport Magazín ke startu NHL vychází v pátek 4. října Speciální Sport Magazín ke startu NHL vychází v pátek 4. říjnaFoto Archiv Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud