4. prosince 2019 • 08:56

Gudas dostal pecku, mstil ho Ovečkin: Zákrok, který musí být vymýcen!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radko Gudas přišel před sezonou do Washingtonu, aby tvrdil muziku a hlídal Alexandra Ovečkina a další hvězdné parťáky. Ale co když si někdo dovolí na vousáče, funguje systém i opačně? Když v úterý český bek schytal úder loktem do tváře od Evandera Kanea ze San Jose, byl to kapitán, kdo se ho šel zastat. Výhra 5:2 tak byla ještě o to sladší.



Když Kane chce, umí patřit mezi nejlepší hráče na ledě. Však tomu svědčí jeho pozice z draftu (v roce 2009 z něj vedení Atlanty Thrashers udělalo čtyřku), a také jeho smlouva. San Jose mu mezi lety 2018-2025 vyplatí celkem 49 milionů dolarů.

Jenže když se Kaneovi nechce, umí být pověstnou osinou v zadku. Problémy dokáže dělat mimo led a samozřejmě také na něm. Vždyť v minulé sezoně to byl se 153 minutami nejtrestanější muž soutěže!

Proti Washingtonu sice v závěrečné třetině korigoval třináctým gólem sezony skóre a snížil na konečných 2:5, ale bitvu nakonec nedohrál. V 55. minutě ho totiž u střídačky hostí chtěl srovnat rozjetý Gudas, ale útočník si ho všiml, a než ke střetu došlo, vystrčil loket a soupeře zasáhl do hlavy.

VIDEO: Takhle Kane trefil Gudas

Celá střídačka okamžitě vyskočila a začala gestikulovat směrem k sudímu, Kanea ještě rychle dohrál silák Tom Wilson, ale domácí forvard mu honem ujel. Do klinče se tak dostal s Ovečkinem, který Gudase přijel bránit a protivníkovi po krátké debatě nasadil kravatu.

S trestem nakonec odjel pouze Kane, kterému sudí kromě dvou minut za faul loktem nasadili navrch ještě vyloučení do konce utkání. Rázem je z něj desátý nejtrestanější muž soutěže. A možná není konec a všechno ještě dořeší disciplinární komise.

„Rozhodně to je trest, na který je třeba se ještě podívat. Je to přesně ten typ zákroků, který by měl z ligy být vymýcen,“ řekl po zápase trenér Washingtonu Todd Reirden.

Tresty v NHL:

1. Nick Ritchie (Anaheim) 54
2. Erik Gudbranson (Anaheim) 53
3. Brendan Lemieux (NY Rangers) 52
4. Brenden Dillon (San Jose) 44
5. Nikita Zadorov (Colorado) 43
6. Brad Marchand (Boston) 43
7. Joel Edmundson (Carolina) 41
8. Micheal Haley (NY Rangers) 40
9. Barclay Goodrow (San Jose) 40
10. Evander Kane (San Jose) 39
...35. Radko Gudas (Washington) 25

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - Washington

Góly

Domácí: 02:33. M. Karlsson, 53:07. E. Kane

Hosté: 13:31. Hathaway, 14:24. J. Vrána, 16:32. Carlson, 22:31. Hathaway, 36:15. J. Vrána

Sestavy

Domácí: M. Jones (40. Dell) – Vlasic, E. Karlsson, R. Šimek, Burns, Dillon, Ferraro – E. Kane, Couture, Goodrow – Meier, Hertl, Marleau – Sörensen, J. Thornton, Labanc – Gregor, Gambrell, M. Karlsson.

Hosté: Holtby (Samsonov) – Kempný, Carlson, Orlov, Jensen, Siegenthaler, Gudas – Ovečkin, Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Eller, Oshie – Hagelin, Boyd, Pánik – Leipsic, Dowd, Hathaway.

Rozhodčí

Hebert, Joannette – Brisebois, Daisy

Stadion

SAP Center, San Jose

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud