8. ledna 2020 • 11:51

Chára v šoku, o 20 let mladší farmář mu dal životní dělo: Neuvěřitelná rána!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boston v noci ukončil sérii tří porážek, Bruins i díky 32. zásahu Davida Pastrňáka vyrabovali Nashville 6:2. Zdeno Chára zapsal třetí bitku v ročníku a větší "dělo" zřejmě za posledních několik sezon nedostal... Vypínák přímo na bradu mu uštědřil nečekaný sok, ruský mladíček a farmář z AHL Yakov Trenin.



22letý rodák z Čeljabinsku, kterého si Predators osvojili na draftu 2015 z 55. pozice se poslední tři roky tužil na farmě v Milwaukee. Sílil, sbíral zkušenosti a letos konečně přišel průlom, v NHL už odbruslil devět duelů (2+2) a na poslední z nich hned tak nezapomene.

Přehnaný respekt? S tím na Trenina nechoďte. Osm minut před závěrečnou sirénou za stavu 1:4 sestřelil u zadního hrazení Charlieho McAvoye, kterého se vydal jako správný kapitán pomstít Zdeno Chára. O 20let starší, 17 centimetrů vyšší a 12 kilogramů těžší Chára ale v bitce neměl navrch. Oba kohouti si vyměnili pěknou řádku úderů, až po 15 vteřinách trefil Trenin Cháru přímo na bradu.

„Pane bože, to je neuvěřitelné, Chára je otřesený. Takovou ránu už pěkně dlouho nedostal,“ jásali američtí televizní komentátoři stanice NESN. 17 623 fanoušků v Bridgestone Areně aplaudovalo kuráži mladého forvarda vestoje, z Nashvillu byl na okamžik navzdory mizernému výsledku zase „Smashville.“

Nejstaršímu hráči v NHL se podlomila kolena, na led ale nepadnul, a sudí radši dvojičku okamžitě roztrhli. Chára, který se ještě notných pár vteřin po úderu držel za bradu, za bitku vyfasoval dvouminutový trest za napadení a pět minut za bitku, Trenin vyvázl „jen“ s pětkou.

„Je, jaký je! Je svůj, obrovský bojovník, který neřeší, jaký zápas v jaké části sezony zrovna hrajeme. Do všeho dává víc než 100 procent. Pro tým chce to nejlepší a soustředí se na každou sekundu utkání. Navíc brzy odehraje 1000. zápas za Boston, chybí mu tři starty, což je neuvěřitelný milník. Myslím, že byl zrozen k tomu, aby byl náš kapitán,“ smekl Patrice Bergeron.

Pro kapitána Bruins šlo o třetí bitku v letošní sezoně, 12. prosince se porval s Patrickem Maroonem z Tampy a o den dříve s washingtonským Tomem Wilsonem, a 68. zámořskou celkem. Trenin se pral na ledu znamenajícím svět vůbec poprvé. Tvrdit muziku ale majitel bronzu se sbornou z MS dvacítek z roku 2017 umí, v QMJHL i AHL třikrát sezonu končil s více než 50 trestnými minutami.

Nejsme jen tým Pastrňákovy lajny

Bruins výhrou 6:2 částečně odčinili předchozí neúspěchy proti New Jersey, Columbusu a Edmontonu. „Už to byla notná chvíle, co jsme hráli takhle dobře. Naplno celých šedesát minut, kredit zaslouží úplně všichni. Liga je vyrovnaná a kor tady v Nashvillu nebudou týmy snadno vyhrávat,“ pochválil svou tlupu Bergeron.

Nejlepší střelec NHL Pastrňák, který otevřel skóre ve třetím utkání za sebou a bodoval pojedenácté v řadě (6+10), zůstal v předchozích dvou zápasech jediným střelcem Bostonu, ale tentokrát se prosadily všechny čtyři lajny.

VIDEO: Podívejte se na krásnou individuální Pastrňákovu akci

„Nikdy jsme si o sobě nemysleli, že jsme týmem jedné lajny. Samozřejmě jsou duely, kdy Pastrňák-Marchand-Bergeron nasypou spoustu bodů, ale i oni vědí, že jsme jeden tým, skupina dvaceti kluků s jedním společným cílem. Pokud to tak nebude, tak vyhrávat nebudeme. Ale k dnešnímu utkání nemám nic, co bych mohl vytknout,“ přidal svůj postřeh kouč Bruins Bruce Cassidy, jehož svěřenci sedí na druhém místě v NHL za Washingtonem.

To trenérovi Nashvillu Johnu Hynesovi, který v den zápasu nahradil odvolaného Petera Laviolettea, premiéra na lavičce Predators nevyšla. „Hráče ještě tolik neznám a oni neznají mě. Nic závratného jsem jim nepředal. Cíl byl úplně prostý, přijít se a bojovat, rvát se o každý puk. Kluci zaslouží uznání, k utkání přistoupili maximálně profesionálně,“ řekl Hynes, který byl v průběhu sezony odejit z New Jersey.

Polepšil si, ale jen o trochu. Nashville je aktuálně až na 21. příčce, Devils jsou třetí od konce.

Góly

Domácí: 30:54. F. Forsberg, 58:07. Mikael Granlund

Hosté: 01:36. Pastrňák, 28:21. Heinen, 37:42. Bergeron, 42:51. Wagner, 59:05. Krejčí, 59:27. Coyle

Sestavy

Domácí: Rinne (Saros) – Y. Weber, Josi (C), Ekholm, Tinordi, Irwin, Hamhuis – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg (A) – Mikael Granlund, Duchene, Järnkrok – C. Smith, Bonino, Grimaldi – Watson, Turris, Trenin.

Hosté: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Grzelcyk, J. Moore – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Bjork, Krejčí (A), DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Heinen – Wagner, P. Lindholm, Kuraly.

Rozhodčí

Lee, Chmielewski – Knorr, Smith

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 623 diváků

Nejstaršímu hráči v NHL Chárovi se podlomila kolena, na led ale nepadnul, a sudí radši dvojičku okamžitě roztrhli.
Nejstaršímu hráči v NHL Chárovi se podlomila kolena, na led ale nepadnul, a sudí radši dvojičku okamžitě roztrhli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud