15. ledna 2020 • 18:10

VIDEOGRAFIKA: České body v NHL za 10 let. Jasný král, kam se vrátil Jágr?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo byl nejúspěšnějším českým hokejistou uplynulého desetiletí v NHL? Co názor, to rozdíl, to asi nebude žádné překvapení, ale čísla mluví jasně. Bodově už posledních několik let nemá konkurenci Jakub Voráček z Philadelphie, který hlavně v druhé polovině skutečně zářil. Jak si vedl například Jaromír Jágr a jak vysoko se dostal David Pastrňák, na to se podívejte v exkluzivní videografice iSport.cz.



Voráček je dlouholetou stálicí NHL a jedním z mála Čechů, na kterých roky některá z organizací zámořské soutěže stojí. Body to jen potvrzuje. Ale ještě než se dostal na špičku, musel předehnat silné konkurenty.

Dlouho byl na čele druhý nejproduktivnější Čech historie Patrik Eliáš , kterému zdatně sekundovali David Krejčí a Tomáš Plekanec . Nesmí se zapomínat ani na jména jako Martin Havlát, Martin Erat a Radim Vrbata, kteří v soutěži zanechali také silnou bodovou stopu a vždy byli oporami svých mužstev.

Jágr se do NHL vrátil až v sezoně 2011/12, takže jeho soupeři měli jeden celý ročník náskok, přesto se nestárnoucí útočník dokázal dostat až na páté místo v tabulce.

Do té v jejím závěru začal výrazně promlouvat také David Pastrňák z Bostonu, tomu by ale mělo patřit až to současné desetiletí...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud