1. března 2020 • 06:45

Češi v Coloradu zářili, Pastrňák slaví další gól. Palát propálil Ritticha

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Pavel Francouz chytil v NHL třicet střel, dovedl Colorado v Nashvillu k výhře 3:2 a byl zvolen první hvězdou zápasu. Vítězství Avalanche podpořil gólem Martin Kaut. Ondřej Palát překonal Davida Ritticha a Tampa Bay i díky jeho trefě porazila Calgary 4:3. Nejlepší střelec soutěže David Pastrňák nasměroval Boston 47. gólem v sezoně k výhře 4:0 na ledě New Yorku Islanders.



Kaut zvýšil v závěru druhé třetiny střelou z mezikruží na 2:0 a Francouz držel čisté konto až do 55. minuty, než ho z úniku překonal Viktor Arvidsson střelou pod vyrážečku. Český gólman vzápětí inkasoval podruhé, ale rozhodčí vyrovnávací trefu neuznali pro nedovolené bránění brankáři. Colorado si pojistilo výhru gólem do prázdné branky a dvě sekundy před koncem Nashville už jen zkorigoval výsledek.

"Byl to občas trochu divný zápas. Ale podržely nás speciální formace na oslabení a také Francouz. V útoku se nám povedlo dát pár gólů v pravou chvíli," pochvaloval si trenér Avalanche Jared Bednar. Jeho svěřenci ztrácejí tři body na vedoucí tým Západní konference St. Louis.

Colorado zvítězilo pošesté za sebou a ve všech zápasech nastoupil Francouz, který během povedené série pustil jen osm gólů. Plzeňský rodák je v procentuální úspěšnosti zásahů (92,9) už na druhém místě v soutěži.

"Poslední dobou hrajeme opravdu dobře," těšilo Francouze, který chytal druhý zápas ve druhém dni. "Pořád bodujeme a to je důležité. Proháníme St. Louis a doufám, že i příště budeme hrát stejně," dodal. Jakoby přinesl Avalanche štěstí i Kaut, jehož si klub vytáhl k debutu v NHL před začátkem vítězné šňůry. Český útočník si v šesti utkáních připsal tři body (2+1).

VIDEO: Podívejte se na sestřh utkání Colorada s Nashvillem

Palát dostal Tampu Bay ve 28. minutě do vedení 2:0. Rodák z Frýdku-Místku se prosadil v přesilové hře střelou z pravého kruhu i s přispěním odrazu od brusle bránícího Dereka Forborta. Rittich následně inkasoval potřetí, ale Calgary ještě zabojovalo a dvakrát snížilo na rozdíl jedné branky. Lightning, kteří budou až osm týdnů postrádat kapitána Stevena Stamkose, ale těsné vedení udrželi. Rittich kryl v zápase 29 střel.

Pastrňák vstřelil první gól v páté minutě tvrdou ranou bez přípravy od mantinelu, kterou nachytal rozhozeného gólmana Islanders Semjona Varlamova. Třiadvacetiletý havířovský rodák otevřel skóre utkání už popatnácté v sezoně. Vícekrát to v historii NHL dokázal jen kanonýr Brett Hull v ročníku 1990/91 (19) a o rok později (16). Pastrňák si zároveň připsal desátý vítězný gól v sezoně, tuto statistiku vede společně s Leonem Draisaitlem.

"Chceme vždy dobře začít. Myslím si, že tohle má klub už roky jako ochrannou známku. Zvláště venku je výhodou, když dáte první gól a diktujete tempo zápasu," řekl trenér Bostonu Bruce Cassidy. Na Pastrňáka navázal ještě v úvodní třetině Matt Grzelcyk. V závěrečné části skórovali Brad Marchand a Charlie McAvoy, jemuž pomohl ke gólu asistencí a dobrou prací před brankou Islanders David Krejčí.

V boji o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce má Pastrňák stále dvougólový náskok před Austonem Matthewsem, který přispěl v sobotu jednou brankou k výhře Toronta 4:2 nad Vancouverem. Vítězný gól vstřelil slovenský obránce Martin Marinčin, který se trefil poprvé v sezoně.

VIDEO: Podívejte se na Pastrňákův 47. gól v sezoně

Dominik Kubalík, který minule zaznamenal svůj premiérový hattrick v NHL, se podílel přihrávkou na výhře Chicaga 3:2 po nájezdech na ledě Floridy. Český útočník sice v gólové šanci nevyzrál na Sergeje Bobrovského, ale pokračoval v akci a od zadního mantinelu poslal puk před branku. V závaru se prosadil Jonathan Toews, který vyrovnal na 1:1 a také rozhodl penaltový rozstřel.

Martin Nečas přihrál na jeden gól Caroliny, která v Montrealu smazala tříbrankovou ztrátu, ale prohrála 3:4 v prodloužení. Detroitu nestačila asistence Filipa Hronka a podlehl v Ottawě 3:4 po nájezdech. Rozstřel rozhodl Arťom Anisimov, který už v základní části skóroval dvakrát.

Draisaitl zařídil Edmontonu dvěma góly a přihrávkou vítězství 3:2 nad Winnipegem a je prvním hráčem v sezoně, který se přehoupl přes stobodovou hranici (39+63). Německý útočník vede produktivitu soutěže o 11 bodů před Pastrňákem (47+44).

Pittsburgh utrpěl na ledě San Jose debakl 0:5 a prohrál pošesté za sebou. Zápas nedohrál Dominik Simon, který kvůli zranění odstoupil ve třetí třetině.

Góly

Domácí:

Hosté: 04:30. Pastrňák, 13:10. Grzelcyk, 51:06. Marchand, 56:26. McAvoy

Sestavy

Domácí: Varlamov (Greiss) – Pulock, Leddy, Mayfield, D. Toews, Boychuk (A), A. Greene – Eberle, Barzal, Lee (C) – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Jo. Bailey, Pageau, Dal Colle – Komarov, M. Martin, Clutterbuck (A).

Hosté: T. Rask (Halák) – Chára (C), McAvoy, Carlo, Krug, Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), N. Ritchie – Kuhlman, Coyle, DeBrusk – Nordström, P. Lindholm, Kuraly.

Rozhodčí

Pochmara, Sutherland – Pancich, Gawryletz

Stadion

Barclays Center, New York

Návštěva

13 917 diváků

Góly

Domácí: 33:14. D. Brown, 61:58. A. Kempe

Hosté: 07:19. Bratt

Sestavy

Domácí: Quick (Petersen) – Doughty (A), B. Hutton, Roy, M. Anderson, Walker, MacDermid – D. Brown (A), Kopitar (C), Iafallo – Lewis, Lizotte, Moore – Frk, Vilardi, A. Kempe – Wagner, Amadio, Prochorkin.

Hosté: Blackwood (Schneider) – P. K. Subban, Müller, Severson, Mermis, C. Carrick, Claesson – Palmieri (A), Hischier (A), J. Hughes – J. Anderson, Zajac (A), Wood – N. Gusev, Zacha, Bratt – Hayden, M. McLeod, Rooney.

Rozhodčí

Lee, Hanson – Murray, Cormier

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

17 372 diváků

Góly

Domácí: 13:52. T. Johnson, 27:05. Palát, 31:50. Gourde, 34:57. Killorn

Hosté: 33:12. Mangiapane, 34:04. E. Lindholm, 57:11. Monahan

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Bogosian, Coburn – Kučerov, B. Point, Palát – Killorn (A), Cirelli, Coleman – T. Johnson, Goodrow, Gourde – Stephens, Paquette, Verhaeghe.

Hosté: Rittich (Talbot) – Brodie, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, E. Gustafsson, Forbort – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – M. Tkachuk, Backlund (A), Mangiapane – Dubé, D. Ryan, Lucic – Rieder, Jankowski, S. Bennett.

Rozhodčí

McIsaac, Hebert – Tobias, Kovachik

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 04:07. Hoffman, 58:32. Matheson

Hosté: 12:54. J. Toews, 26:21. Caggiula, . J. Toews

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Montembeault) – Ekblad (A), Weegar, Strälman, Stillman, Matheson, Yandle (A) – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Hoffman, Haula, Vatrano – Connolly, Wallmark, Toninato – Pysyk, Acciari, Sceviour.

Hosté: Crawford (M. Subban) – Boqvist, Keith (A), Koekkoek, Määttä, C. Murphy, Carlsson – Saad, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), D. Strome, A. Nylander – Caggiula, Dach, DeBrincat – Carpenter, Kämpf, Highmore.

Rozhodčí

South, Dwyer – Suchánek, Racicot

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

16 055 diváků

Góly

Domácí: 02:45. F. Gauthier, 06:25. Matthews, 40:18. Marinčin, 58:06. Hyman

Hosté: 05:28. Motte, 11:02. Pearson

Sestavy

Domácí: Andersen (J. Campbell) – Holl, Dermott, Barrie, Sandin, Marinčin, C. Rosén – Marner (A), Matthews (A), Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Kapanen, Spezza, Clifford – Malgin, F. Gauthier, Engvall.

Hosté: Demko (Domingue) – Stecher, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg – Eriksson, Horvat (C), Pearson – Toffoli, E. Pettersson, J. T. Miller – Virtanen, Gaudette, Roussel – B. Sutter (A), Beagle, Motte.

Rozhodčí

StPierre, Furlatt – Alphonso, Berg

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

19 371 diváků

Góly

Domácí: 02:40. Danault, 23:46. Domi, 24:03. Gallagher, 64:12. Petry

Hosté: 27:45. H. Fleury, 41:14. Edmundson, 58:43. Williams

Sestavy

Domácí: Ch. Lindgren (Price) – Chiarot, S. Weber (C), Kulak, Petry, Ouellet, Folin – Tatar, Danault, Gallagher (A) – Lehkonen, Suzuki, Armia – Byron (A), Domi, Weal – Hudon, Evans, Weise.

Hosté: A. Forsberg (25. Nedeljkovic) – Slavin (A), Edmundson, Gardiner, T. van Riemsdyk, H. Fleury, Skjei – Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Niederreiter, Trocheck, Nečas – Foegele, J. Staal (C), Williams – Dzingel, Martinook (A), B. McGinn.

Rozhodčí

L´Ecuyer, Schlenker – Devorski, Brisebois

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 207 diváků

Góly

Domácí: 33:42. Anisimov, 41:48. Sabourin, 46:09. Anisimov, . Anisimov

Hosté: 03:59. Nielsen, 26:59. D. Larkin, 47:46. Gagner

Sestavy

Domácí: M. Högberg (C. Anderson) – Hainsey (A), Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Ch. Jaroš, Englund – B. Ryan, Norris, B. Tkachuk (A) – Co. Brown, Tierney, Balcers – Hawryluk, Anisimov, N. Paul – Sabourin, Peca, Boedker.

Hosté: J. Bernier (Howard) – Biega, Nemeth, Hronek, Bowey, Cholowski, Goloubef – Mantha, D. Larkin (A), Perlini – Gagner, Filppula, Bertuzzi – Glendening (A), Nielsen (A), Helm – Abdelkader, Ehn, Erne – Fabbri.

Rozhodčí

Morton, Hebert – Driscoll, Barton

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

15 505 diváků

Góly

Domácí: 54:40. Arvidsson, 59:58. Järnkrok

Hosté: 33:23. Landeskog, 35:38. M. Kaut, 59:03. E. Johnson

Sestavy

Domácí: Saros (Rinne) – Ellis (A), Josi (C), Ekholm, Tinordi, Fabbro, Hamhuis – Arvidsson, Duchene, Järnkrok – Mikael Granlund, Turris, F. Forsberg – Sissons, Johansen (A), Blackwell – C. Smith, Bonino, Grimaldi.

Hosté: Francouz (Hutchinson) – Makar, Graves, E. Johnson (A), Girard, Cole, Zadorov, Barberio – Ničuškin, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Donskoi, Compher, Jost – M. Kaut, Bellemare, Naměstnikov – Nieto, O'Connor.

Rozhodčí

O´Halloran, St. Laurent – Toomey, Gibbs

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 619 diváků

Góly

Domácí: 22:20. Oesterle, 23:13. Kessel, 27:30. Keller, 53:59. Keller, 59:40. Ekman-Larsson

Hosté: 07:59. Ma. Johansson, 08:43. Skinner

Sestavy

Domácí: Raanta (Kuemper) – Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Oesterle, Goligoski, Demers – Schmaltz, Dvorak, Hall – Kessel, Hayton, Garland – Keller, Stepan (A), Crouse – Hinostroza, Richardson, Söderberg.

Hosté: J. Johansson (C. Hutton) – Ristolainen, Montour, Jokiharju, McCabe (A), C. Miller, Dahlin – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons – Simmonds, Lazar, Skinner – Vesey, Ma. Johansson (A), Kahun.

Rozhodčí

Kozari, Nicholson – Gwaryletz, Smith

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Návštěva

17 125 diváků

Góly

Domácí: 12:56. Perron, 24:19. Bozak, 33:06. B. Schenn, . R. O'Reilly

Hosté: 08:30. Seguin, 35:06. Gurjanov, 59:42. J. Klingberg

Sestavy

Domácí: Allen (Binnington) – Pietrangelo (C), Gunnarsson, Parayko, Scandella, Faulk, Dunn – B. Schenn, R. O'Reilly (A), Schwartz – Perron, Thomas, Sanford – Steen (A), Bozak, J. de La Rose – Barbašev, Sundqvist, Blais.

Hosté: Chudobin (Bishop) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, R. Polák, Sekera – Perry, Seguin, Ja. Benn (C) – Gurjanov, Dickinson, Hintz – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Radulov, Pavelski, Janmark.

Rozhodčí

Pollock, Charron – Gibbons, Daisy

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 06:27. Draisaitl, 39:48. Draisaitl, 54:44. Nugent-Hopkins

Hosté: 33:23. L. Shaw, 33:57. Connor

Sestavy

Domácí: M. Smith (Koskinen) – Bear, Nurse (A), A. Larsson, Jones, Benning, K. Russell – Ennis, McDavid (C), Athanasiou – Chiasson, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins – Kassian, Sheahan, J. Archibald – P. Russell, Haas, Khaira.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – DeMelo, Beaulieu, Pionk, D. Kulikov, Poolman, Bitetto – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Appleton, Eakin, Ehlers – Roslovic, Copp (A), Harkins – L. Shaw, N. Shore, G. Bourque.

Rozhodčí

Skilliter, Brenk – Cherrey, Galloway

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Góly

Domácí: 18:48. E. Kane, 31:12. Meier, 34:15. Kellman, 46:13. Couture, 56:01. J. Thornton

Hosté:

Sestavy

Domácí: M. Jones (Dell) – Burns (A), R. Šimek, Ferraro, Vlasic, Heed, Middleton – Gregor, Couture (C), E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Meier – Gambrell, Kellman, Sörensen – Noesen, Suomela, Bergmann.

Hosté: Jarry (M. Murray) – Letang (A), J. Johnson, J. Schultz, M. Pettersson, Ruhwedel, Riikola – Sheary, Crosby (C), Zucker – Hörnqvist, Malkin (A), Rust – B. Tanev, Blueger, Rodrigues – Simon, McCann, Marleau.

Rozhodčí

Joannette, Meier – Sericolo, Shewchyk

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

17 562 diváků

Z V VP PP P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud