Pavel Ryšavý
Premium
29. května 2020 • 04:50

Jako Zohorna! Chalupu láká do NHL Chicago, smlouva na farmě má háček

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma roky přišel Matěj Chalupa na zkoušku do Hradce, Plzeň o něj tehdy už neměla valný zájem. Uspěl. Zářil hlavně v posledním ročníku Ligy mistrů, kde i jeho pět gólů prostřílelo Mountfield do finále. Teď by měl být podle informací deníku Sport na odchodu. Cílová stanice? Amerika. Místo? Chicago. Skautům NHL se zamlouvala jeho rychlost. Útočníka, který v extralize zatím nastřílel 11 gólů, by měli Blackhawks brzy zapsat do své organizace pro další ročník. V zamčené části článku pro iSport Premium zjistíte, co ovlivní jeho smlouvu, i co na jeho přestup říká hokejový expert a bývalý hráč Jakub Koreis.



Oficiálně vám zprávu zatím nikdo nepotvrdí. Všichni zainteresovaní v tuto chvíli odmítají komentáře, ale jedenadvacetiletý útočník Mountfieldu HK Matěj Chalupa by měl být druhým hráčem extraligy, který podepíše přes léto smlouvu v NHL. První byl Radim Zohorna, který si plácl s Pittsburghem. Rychlý bruslař z Hradce by měl být blízko dohodě v Chicagu.

Oba hráči mají v sobě potenciál. Ani jeden se ke svému maximu zdaleka nepřiblížil. A přesně to je věc, která může klubu NHL imponovat. Nejde vůbec o to, že nevyhráli bodování extraligy ani nepatří ke klíčovým osobnostem národního týmu. Chalupa si mezi dospělými v reprezentaci dokonce ještě ani nezahrál. Hlavně mají schopnosti, které je ještě kam tlačit. Pro zámořskou organizaci takový hráč představuje jen samé plusy.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč na první měsíc a slevy na televize>>>

„Radim Zohorna má fantastické parametry na hokej, je velký i rychlý. V angličtině pro to existuje hezké pořekadlo, že má všechno nářadí, ale nemá na něj krabici. Jim se přesně tohle bude líbit, vidí, kam by se mohl dostat, a doufají, že přesně do téhle pozice vyroste. Matěj Chalupa je to samé, pamatuju si ho z Plzně a on je bruslař jako blázen, taky se může zlepšit,“ vypočítává bývalý hokejista Jakub Koreis, kterého v roce 2002 draftoval Phoenix, tři roky hrál v AHL a dnes dělá televizního experta pro O2 TV.

„Pak je samozřejmě otázka, kdo je dnes v extralize hvězda. Hráče nad 25 let do Ameriky obecně už moc nechtějí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud