31. července 2020 • 06:50

Pastrňák vstřelil lišácký gól, NHL hned uznale smekla. Boston ale padl

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Bostonu podlehli v rámci přípravy na restart NHL Columbusu 1:4, jedinou branku Bruins vstřelil ve 33. minutě David Pastrňák. Nejlepšímu týmu po základní části (100 bodů) zlomila ve Scotiabank Areně v Torontu vaz první třetina, během které inkasoval třikrát. Ve dalším nočním utkání Vegas Golden Knights přehráli 4:1 Arizonu, za finalistu Stanley Cupu z roku 2018 dvakrát skóroval 29letý matador Reilly Smith, a Nashville porazil Dallas 2:0.



Blue Jackets si tříbrankové vedení vypracovali už během úvodní třetiny, kdy se prosadili Boone Jenner a pak v 19. minutě v rozmezí pouhých 18 sekund Zach Werenski a v přesilovce Gustav Nyquist. 

Se 48 zásahy nejlepší střelec základní části Pastrňák se prosadil krátce po polovině utkání. Velkým nápřahem naznačil střelu, aby po rychlé kličce zasunul puk mezi betony lotyšského gólmana Elvise Merzlikinse.

VIDEO: Podívejte se na mazácké zakončení Davida Pastrňáka proti Columbusu

"Davide Pastrňáku, nikdy se prosím neměň," tweetoval okamžitě uznale oficiální účet NHL. Stav utkání byl v tu chvíli 1:3, další zásah už ale Boston nepřidal.

"Byl jsem tam chvíli úplně sám, takže stačilo udělat rychlé rozhodnutí, jak zakončit. Bylo pěkné zapsat se zase mezi střelce," pochvaloval si havířovský odchovanec.

Definitivní podobu skóre dal do prázdné branky dvě vteřiny přes sirénou Alexandre Texier. Pastrňák nastoupil v elitní formaci s obvyklými spoluhráči Bradem Marchandem a Patricem Bergeronem. V úvodním a jediném přípravném duelu po dlouhé herní odmlce odehrál více než 17 minut a se čtyřmi střeleckými pokusy mezi tyče byl nejaktivnějším hráčem svého týmu.

"Bylo mi jasné, že zpočátku se asi nebudu cítit nijak skvěle, ale myslím, že nakonec to nebylo tak špatné. Upřímně říkám, že jsem šťastný za to, že jsem mohl hrát. Čím dříve člověk naskočí do zápasového módu a odehraje nějaký čas na ledě, tím lépe," uvedl Pastrňák.

Trenér Bruce Cassidy jeho výkon také ocenil. "Měl dobré nohy a taky dal moc pěkný gól. Ukázal několik povedených věcí. Celé jejich formaci to úplně neklapalo a nehráli s pukem až tak dobře, jak u nich bývá zvykem. Columbus na ně zahrál dobře. Ale Pastrňák vypadal dobře na to, jak dlouho byl mimo. A to je pro nás dobrá zpráva."

Nosek se mohl radovat z výhry

Porážku musel vstřebat i Radek Faksa, jenž se stejně jako další útočníci Dallasu neprosadil proti Nashvillu. Predators zvítězili díky dvěma trefám Viktora Arvidssona 2:0, o čisté konto se podělili Juuse Saros a Pekka Rinne.

Golden Knights s útočníkem Tomášem Noskem v sestavě zdolali Arizonu i díky povedenému začátku. Reilly Smith zajistil Vegas náskok 2:0 po první třetině, když se nejprve prosadil v oslabení a pak i v početní výhodě. V 50. minutě sice snížil rovněž v přesilovce Taylor Hall, ale pak kontrovali Alex Tuch a do prázdné branky Nick Cousins, jenž si vedle gólu připsal i dvě asistence.

Přípravné zápasy před kvalifikací a play off NHL:

Columbus - Boston 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Branky: 5. Jenner, 19. Werenski, 19. Nyquist, 60. Texier - 33. Pastrňák.

Dallas - Nashville 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 4. a 29. Arvidsson.

Arizona - Vegas 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky: 50. Hall - 9. a 17. R. Smith, 54. Tuch, 60. Cousins.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud