21. listopadu 2020 • 04:40

Nejvýhodnější smlouvy v NHL: Pasta i krysa, Anaheimu unikl jackpot

Autor: ok, jab
Vstoupit do diskuse
0
  • Smlouva Davida Pastrňáka je tou vůbec nejvýhodnější v NHL. A kdo další se umístil?Smlouva Davida Pastrňáka je tou vůbec nejvýhodnější v NHL. A kdo další se umístil?FOTO: Koláž iSport.cz

    Smlouva Davida Pastrňáka, kterou po nekonečných peripetiích podškrábl s klubovým vedením v září 2017 na šest let za 40 milionů dolarů a dokonce kvůli ní zmeškal jeden den tréninkového kempu Bostonu, byla druhým rokem po sobě vyhlášena tou vůbec nejvýhodnější v NHL. Žebříček pravidelně sestavuje prestižní web The Athletic. Podívejte se na další čtyři TOP kontrakty.

    „Vzhledem ke své skutečné hodnotě bere Pastrňák drobné. Hráč s jeho smlouvou dle statistických předpovědí rozhodne 1,75 zápasu za sezonu, což odpovídá výkonům kvalitního hráče druhé formace. Pasta ale zvládá skoro trojnásobek (4,5), v tom patří k nejlepším v lize. Je to elitní střelec a jeden z nejplatnějších hráčů na přesilovku, to vše při roční gáži 6,67 milionu dolarů,“ píše Dom Luszczyszyn z The Athletic.

    A jaké jsou další čtyři nejvýhodnější smlouvy, které v NHL generální manažeři uzavřeli?

  • 5. Shea Theodore (Vegas)

    obránce
    25 let

    36,4 milionů dolarů (5,2 x 7 let) do roku 2025

    Čtyři roky patřil Anaheimu, místo v sestavě si nezískal. Po odchodu do Vegas ale vyniknul. Je základním kamenem defenzivy Golden Knights. V minulé sezoně uhrál 46 bodů, v žebříčku platů obránců je přitom až padesátý.

    Shea TheodoreFoto Profimedia.cz

  • 4. Leon Draisaitl (Edmonton)

    útočník
    25 let
    68 milionů dolarů (8,5 x 8 let) do roku 2025

    Právě s kontraktem Draisaitla býval často srovnáván ten od Davida Pastrňáka. V poslední sezoně Němec ukázal, proč si zaslouží o něco vyšší plat. Vyhrál kanadské bodování, vymanil se ze stínu Connora McDavida.

    Leon DraisaitlFoto Profimedia

  • 3. Nathan MacKinnon (Colorado)

    útočník
    25 let

    44 milionů dolarů (6,3 x 7 let) do roku 2023

    Lídr Avalanche podepisoval smlouvu na jaře 2016 po ne úplně povedeném ročníku. O rok později ale odšpuntoval bodovou produkci naplno. Tři sezony v řadě sahá na stovku, dnes by dostal možná dvojnásobek.

    Olli Määttä se snaží dohnat Nathana MacKinnona z ColoradaFoto profimedia.cz

  • 2. Brad Marchand (Boston)

    útočník
    32 let
    49 milionů dolarů (6,1 x 8 let) do roku 2025

    Krysa z Bostonu. Občas tropil hlouposti, olizoval soupeře, jindy byl trochu zákeřný. Hlavně je to ale geniální hokejista. Marchand obléká dres Bruins už 11 let, s nikým si ale nesedl tak jako s Davidem Pastrňákem.

    Provokatér Bostonu Brad MarchandFoto Profimedia.cz

  • 1. David Pastrňák (Boston)

    útočník
    24 let
    40 milionů dolarů (6,66 x 6 let) do roku 2023

    V uplynulé sezoně byl se svým výdělkem mezi nejlépe placenými útočníky NHL až na 52. místě. Adekvátní ohodnocení krále ligových střelců? Ne. V porovnání ceny a výkonů je Pasta absolutním trhákem.

    V porovnání ceny a výkonu je David Pastrňák v NHL absolutním trhákem.Foto Twitter.com

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud