23. dubna 2021 • 18:33

Češi se ČTYŘMI góly za zápas v NHL: Jágr, Dopita ve 33 i překvapivá jména

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
  • Jakub Vrána a další. Čtyři góly v jednom utkání nasázelo v historii NHL už 14 ČechůJakub Vrána a další. Čtyři góly v jednom utkání nasázelo v historii NHL už 14 ČechůFOTO: Koláž iSport.cz

    Po parádním večeru Jakuba Vrány jich je už čtrnáct. Jaromír Jágr zažil v NHL 15 zápasů, v nichž dal nejmíň tři branky, ale vstřelit čtyři trefy se mu poštěstilo pouze jednou. Stejně na tom je David Pastrňák, jenž zaznamenal hattrick už desetkrát. Mezi čtyřgólovými Čechy jsou vyhlášení kanonýři, ale taky hráči jako Jan Bulis, který za vyloženého střelce považován nebyl. Projděte si všechny Čechy, kteří se v NHL zapsali čtyřgólovou show!

  • Miroslav FRYČER

    Ve věku 26 let

    Toronto-Edmonton 11:9, 8. ledna 1986 (4+0), brankáři Fuhr a Moog

    Wayne Gretzky vystřihl ve staré dobré Maple Leaf Gardens v Torontu hattrick, jenže domácí Miroslav Fryčer edmontonského velikána trumfnul. Zavěsil dokonce čtyřikrát, včetně vítězné trefy na 10:9 v 51. minutě. Leafs vedli už 5:1, vítězství však strhli na svou stranu až obratem v závěru. 

  • Jiří HRDINA

    Ve věku 30 let

    Calgary-Hartford 6:3, 7. listopadu 1988 (4+0), brankář Liut

    Co ranka, to branka. Jiří Hrdina do NHL zamířil po olympiádě v Calgary, ve své první úplné sezoně nasypal hattrick Los Angeles, proti Hartfordu, dnešním Carolina Hurricanes, se zaskvěl čtyřmi trefami. Potřeboval k nim stejný počet střel. Flames patřili ke špičce ligy, na jaře dobyli Stanley Cup. 

  • Vladimír RŮŽIČKA

    Ve věku 28 let

    Boston-Pittsburgh 6:3, 9. února 1992 (4+1), brankář Barrasso

    V Bruins po příchodu z Edmontonu rozkvetl, porozuměl si s Camem Neelym a prožil své nejlepší časy v NHL. Ve staré hale Boston Garden předvedl skvělé představení, z jedenácti střel se čtyři ujaly a ochozy znělo sborové „Rosie! Rosie!“. Na opačné straně nastoupil Hrdina, Jágr chyběl.

  • Petr NEDVĚD

    Ve věku 24 let

    Pittsburgh-Winnipeg  9:4, 5. března 1996 (4+1), brankáři Roussel a Chabibulin

    Šestá sezona v NHL, jeho vůbec nejlepší. Petr Nedvěd v té době řádil, připsal si 15 bodů během pěti zápasů a na konci jich měl 99 (45+54). Ve čtyřgólovém zápase mu na tři trefy nahrával Jaromír Jágr. „Střílej co nejvíc,“ radil bývalý gólman a tehdejší kouč Ed Johnston. Ještě, že ho poslechl.

  • Jaroslav SVEJKOVSKÝ

    Ve věku 20 let

    Buffalo-Washington 3:8, 13. dubna 1997 (4+0), brankář Shields

    Talentu z Tábora byly v NHL dopřány jen čtyři sezony a ještě ne úplné, předvést svůj velký potenciál mu nebylo přáno. Svejkovského pronásledovala zranění, jeho kariéru předčasně ukončil otřes mozku. Čtyři góly dal v posledním utkání nováčkovského ročníku. 

  • Jaromír JÁGR

    Ve věku 30 let

    Pittsburgh-NY Rangers 8:6, 14. října 2000 (4+0), brankář McLean

    Penguins z přelomu tisíciletí, to byla Česká mafie. Na střídačce Ivan Hlinka, v sestavě deset Čechů, kteří zařídili všech osm gólů. Jediný vyšel naprázdno obránce Josef Melichar. Jágr byl po zranění ramene, ale gólově takhle bohatý večer předtím ani potom už nezažil.

  • Radek DVOŘÁK

    Ve věku 24 let

    NY Islanders-NY Rangers 4:6, 29. března 2001 (4+0), brankář DiPietro

    Střelecky se prosadil v oslabení i závěrečné hře bez brankáře. Byl u toho i Petr Nedvěd, jehož trojka s Hlaváčem a Dvořákem tehdy táhla tým z Manhattanu. Rychlík Dvořák však tentokrát jezdil nově vedle Messiera s Malhotrou, na ledě strávil celkem přes dvacet minut. 

  • Jiří DOPITA

    Ve věku 33 let

    Philadelphia-Atlanta 7:4, 8. ledna 2002 (4+1), brankáři Hnilička a Rhodes

    Do zámoří odcházel ověnčený světovými i ligovými tituly jako nejlepší hráč mimo NHL. Našel v ní však hlavně zklamání. Ve Flyers prožil lepší ze svých dvou sezon, do tohoto zápasu se však ve 25 utkáních trefil jen dvakrát. Po sezoně odešel do Edmontonu, ještě během ní se vrátil do Česka.

     

  • Patrik ELIÁŠ

    Ve věku 26 let

    New Jersey-NY Islanders 6:0, 30. března 2003 (4+1), brankář DiPietro

    Devils v té době měli vynikající tým, v sezoně 2002/03 mířili za třetím Stanley Cupem. Eliáš si výborně rozuměl se Scottem Gomezem a Brianem Giontou, zasloužil se o pět zásahů ze šesti. U čtyř gólů byl na ledě v dresu soupeře obránce Roman Hamlík.

  • Martin HAVLÁT

    Ve věku 24 let

    Buffalo-Ottawa 4:10, 2. listopadu 2005 (4+0), brankáři Biron a Noronen

    Český útočník se vrátil po trestu na pět zápasů za kopnutí soupeře, bylo znát, že naskočil s novou chutí. Čtyři góly vstřelil taky Švéd Daniel Alfredsson, který přidal ještě dvě asistence. Sabres zažili málo tak temných chvilek, trumfla to možná až série porážek v této sezoně. 

  • Jan BULIS

    Ve věku 27 let

    Philadelphia-Montreal 3:5, 25. 1. 2006 (bilance 4+0), brankář Esche

    Pardubický odchovanec nikdy nebyl považován za střelce, nejvíc dal v NHL za sezonu 20 branek 2005/06. Pětinu z toho zaznamenal v duelu s Flyers, kdy se navíc dostal do sestavy na poslední chvíli. Na jeden gól mu nahrával Radek Bonk, na další Tomáš Plekanec. Petr Nedvěd tentokrát na protější straně.

  • Tomáš HERTL

    Ve věku 19 let

    San Jose-NY Rangers 9:2, 9. října 2013 (4+0), brankáři Lundqvist, Biron

    Ani Jaromír Jágr nezažil tak báječný vstup do NHL jako Tomáš Hertl. Teenager z pražského Šeberova se stal nejmladším čtyřgólovým střelcem za 25 let. Potřeboval na to jen 11 minut a 12 vteřin, z branky vyhnal i slovutného Henrika Lundqvista. Po třech zápasech vedl bodování ligy s bilancí 6+1.

     

  • David PASTRŇÁK

    Ve věku 23 let

    Boston-Anaheim 4:2, 14. října 2019 (4+0), brankář Gibson

    Už když se před odpoledním zápasem soukal doma do obleku a na hlavu posadil charakteristický klobouk, měl prý určité tušení, že ho čeká povedený den. Galapředstavení křídla s číslem 88 začalo parádní přesilovkovou střelou bez přípravy, po šesti startech měl v tu dobu 10 bodů. 

     

  • Jakub VRÁNA

    Ve věku 25 let

    Detroit-Dallas 7:3, 22. dubna 2021 (4+0), brankáři Chudobin, Oettinger

    Po výměně z Washingtonu dostal větší prostor a náramně ožil. Za Detroit se trefil hned v prvním zápase, pak jeden kvůli zdravotní indispozici vynechal, ale při čtvrtém startu si to vynahradil. Skóroval ve všech třech třetinách a na různé způsoby. Ránou bez přípravy, tečí, z brejku a dorážky.

     

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud