17. března 2022 • 11:40

NEJ platy Čechů v NHL od příští sezony: Hertlův skok i bohatý bek

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Podpisem nové velké smlouvy zatřese Tomáš Hertl nejen s platovým stropem San Jose, ale také s pořadím odměn dalších českých hokejistů v NHL. Osmiletý kontrakt, který útočníkovi Sharks vynese v přepočtu celkem 1,4 miliardy korun, od příští sezony sesadí z pomyslného prvního místa i dlouholetého lídra Jakuba Voráčka. V článku iSport.cz se podívejte na pět největších českých boháčů v prestižní zámořské soutěži a výše jejich celkových platů od následujícího ročníku.

  • 5. Filip Hronek

    obránce
    klub: Detroit Red Wings
    celkový plat za příští sezonu: 4 500 000 dolarů (cca 101 milionů korun)
    kontrakt: do roku 2024

    V současnosti nejlépe vydělávající český zadák za poslední rok vystoupal se svou finanční odměnou až raketovou rychlostí. Ještě za minulou sezonu si rodák z Hradce Králové vydělal „pouze“ 700 tisíc dolarů. V nynějším ročníku má Hronek celkový plat 3,2 milionu dolarů a v příští sezoně si ještě polepší o 1 300 000. V převodu si tak účastník tří mistrovství světa přijde na více jak 101 milionů korun.

     

  • 4. Jakub Vrána

    útočník
    klub: Detroit Red Wings
    celkový plat za příští sezonu: 5 250 000 dolarů (cca 118 milionů korun)
    kontrakt: do roku 2024

    Po výměně z Washingtonu musel český střelec o novou smlouvu na nové adrese bojovat u arbitráže. Soudní tahanici vyhrál a s Detroitem si nakonec plácl na tři sezony s celkovým výdělkem 15 750 000 dolarů. Hned v prvním roce probíhajícího kontraktu však Vránu na většinu základní části vyřadilo zraněné rameno. Po operaci a následné rehabilitaci je ale zpět a už pálí za Detroit v sezoně, v níž si přijde na 4,75 milionu dolarů. Následující ročník, ve kterém se po dlouhé pauze bude chtít bezpochyby pořádně rozjet, si vydělá o 500 tisíc dolarů víc.  

  • 3. Jakub Voráček

    útočník
    klub: Columbus Blue Jackets
    celkový plat za příští sezonu: 6 250 000 dolarů (cca 140 milionů korun)
    kontrakt: do roku 2024

    V probíhající sezoně nejlépe placený český hokejista v NHL pokračuje v platném kontraktu, který podepsal ještě ve Philadelphii před šesti lety. Už jako hráč Columbusu, kam se vousatý veterán z Kladna vrátil po deseti letech, již ale nebude největším boháčem mezi krajany v zámořské lize. Oproti nynějšímu ročníku, kdy pobírá celkový plat 7,5 milionu dolarů, si Voráček příště přijde na 6 250 000 dolarů.

  • 2. David Pastrňák

    útočník
    klub: Boston Bruins
    celkový plat za příští sezonu: 6 400 000 dolarů (cca 144 milionů korun)
    kontrakt: do roku 2023

    Nynější ročník nezačal pro momentálně největší českou hvězdu v NHL úplně povedeně, v poslední době už však znovu bodově řádí a střílí góly s celkovým ročním platem 6,8 milionu dolarů. Příští sezona, ve které si vydělá o 400 tisíc dolarů méně, bude pro pětinásobného vítěze Zlaté hokejky klíčová, neboť v jejím průběhu bude Pastrňákovi končit současná smlouva. Především svými výkony na ledě bude rozhodovat o výši a délce nového kontraktu v Bostonu.

  • 1. Tomáš Hertl

    útočník
    klub: San Jose Sharks
    celkový plat za příští sezonu: 8 250 000 dolarů (cca 185 milionů korun)
    kontrakt: do roku 2030

    Spekulace o výměně do New York Rangers či Bostonu rázně ukončil podpisem životní smlouvy. Hertl zůstává na dalších osm let věrný San Jose. U Sharks, kteří v poslední době jsou pověstní velice (možná až moc) štědrým odměňováním svých opor, se odchovanec Slavie od příští sezony stane nejlépe placeným hokejistou v NHL. Oproti nynější odměně 5,5 milionu dolarů si v následujícím ročníku vydělá navíc o téměř tři miliony.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud