10. května 2022 • 08:13

SESTŘIHY: Colorado s Francouzem postupuje, Pittsburgh v trháku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Colorada s Pavlem Francouzem v brance porazili Nashville 5:3 a po vítězství 4:0 na zápasy jako první tým postoupili do konferenčního semifinále NHL. Do vedení 3:1 v sérii se dostal Pittsburgh, jenž přehrál NY Rangers 7:2. Florida porazila Washington 3:2 v prodloužení a srovnala stav prvního kola play off na 2:2. Vyrovnání se dočkali i hokejisté Calgary, kteří vyhráli v Dallasu 4:1.



Colorado za postupem vykročilo již ve druhé minutě, kdy se ranou nad rameno brankáře Connora Ingrama prosadil Andre Burakovsky. Nashville v závěru první třetiny srovnal. Podruhé v play off se prosadil Jakov Trenin. Ruský útočník odpověděl i na druhý gól Avalanche a do třetího dějství se šlo za stavu 2:2.

Po čtyřech minutách hry se Predators poprvé dostali do vedení. Povedenou kombinaci v útočném pásmu zakončil střelou do odkryté Francouzovy branky Filip Forsberg a přiblížil domácí tým k první výhře v bojích o Stanley Cup. Závěr ale Nashvillu nevyšel, hosté se prosadili třikrát a po gólu Nathana MacKinnona do prázdné branky se mohli radovat z postupu. Francouz odchytal celý zápas, kryl 28 střel a asistencí se podílel na závěrečné trefě svého týmu.

Washington byl v duelu s Floridou blízko třetí výhře v sérii, po trefě Jevgenije Kuzněcova z 50. minuty vedl 2:1, ale Sam Reinhart si dvě minuty před koncem našel puk mezi kruhy a poslal zápas do prodloužení. To rozhodli Panthers v čase 64:57, kdy se puk odrazil ke Carteru Verhaegheovi, jenž střelou bez přípravy poslal odražený puk za Ilju Samsonova.

„Je to skvělé. Jsem rád, že jsme vyhráli a že se před naše fanoušky vracíme za vyrovnaného stavu. Budeme mít výhodu domácího prostředí, tak doufám, že ji dokážeme využít. Na nic jiného nyní nemyslím,“ řekl Verhaeghe, autor dvou pondělních branek.

Český obránce Radko Gudas odehrál bezmála 12 minut a připsal si čtyři hity. I on pomohl k tomu, že se Capitals propracovali jen k 16 střelám na branku Floridy. „Myslím, že jsme odehráli nejlepší zápas v dosavadním průběhu série, konečně jsme se dostali k naší hře. Dokázali jsme dobře držet puk a soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili,“ pochvaloval si trenér Panthers Andrew Brunette.

Calgary uspělo v Dallasu a vyrovnalo sérii na 2:2. Flames k výhře 4:1 dovedl dvoubodový Johnny Gaudreau, který z trestného střílení vstřelil vítěznou branku. Hosté i přes enormní střeleckou aktivitu čekali na první gól až do poloviny zápasu, kdy Rasmus Andersson využil přesilovou hru nařízenou za faul Radka Faksy a poprvé překonal Jakea Oettingera. Americký brankář čelil 53 střelám a i přes tři inkasované branky byl vyhlášen druhou hvězdou večera.

Pittsburgh porazil NY Rangers vysoko 7:2 a v sérii vede 3:1. O druhé domácí výhře rozhodli Penguins ve druhé třetině, v níž skórovali pětkrát. Třemi body za gól a dvě asistence pomohl k výhře Sidney Crosby. Filip Chytil v dresu Rangers vyšel bodově naprázdno.

Góly

Domácí: 11:17. Crosby, 23:14. Matheson, 23:38. Guentzel, 31:22. Friedman, 38:53. Heinen, 39:28. Carter, 52:22. Malkin

Hosté: 02:06. Lafreniere, 34:04. Fox

Sestavy

Domácí: Domingue (D'Orio) – Letang (A), Matheson, Marino, Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Heinen – McGinn, Carter, Zucker – Rodrigues, Blueger, Boyle.

Hosté: Šesťorkin (41. Georgijev) – Trouba (A), Miller, Fox, Braun, Schneider, Nemeth – Vatrano, Zibanejad (A), Kreider – Copp, Strome (A), Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – Reaves, Rooney, Brodzinski.

Rozhodčí

Sutherland, Brenk – Knorr, Smith

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18 392 diváků

Góly

Domácí: 07:15. Oshie, 49:31. Kuzněcov

Hosté: 14:08. Verhaeghe, 57:56. Reinhart, 64:57. Verhaeghe

Sestavy

Domácí: Samsonov (Vaněček) – Fehérváry, Carlson (A), Orlov, Jensen, van Riemsdyk, Schultz – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – M. Johansson, Bäckström (A), Mantha – McMichael, Eller, Sheary – Larsson, Dowd, Hathaway.

Hosté: Bobrovskij (Knight) – Chiarot, Ekblad, Forsling, Weegar, Gudas, Montour – Marchment, Barkov (C), Giroux – Verhaeghe, Bennett, Huberdeau (A) – Duclair, Lundell, Reinhart – Acciari, Luostarinen, Hörnqvist (A).

Rozhodčí

Kozari, Rehman – Barton, Daisy

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 573 diváků

Góly

Domácí: 18:59. Trenin, 36:49. Trenin, 43:58. Forsberg

Hosté: 01:56. Burakovsky, 33:33. Makar, 48:55. Toews, 52:02. Ničuškin, 59:04. MacKinnon

Sestavy

Domácí: Ingram (Rittich) – Fabbro, Josi (C), Carrier, Ekholm (A), Benning, Lauzon – Jeannot, R. Johansen, Forsberg – Duchene, Granlund (A), Kunin – Cousins, Sissons, Trenin – Tomasino, Glass, Tolvanen.

Hosté: Francouz (Annunen) – Makar, Toews, Manson, Girard, E. Johnson, Byram – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Lehkonen, Kadri, Landeskog (C) – Aube-Kubel, Compher, Burakovsky – L. O'Connor, Sturm, Helm.

Rozhodčí

McCauleym Rank – MacPherson, Alphonso

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 188 diváků

Góly

Domácí: 55:03. Seguin

Hosté: 30:03. R. Andersson, 47:47. J. Gaudreau, 51:53. E. Lindholm, 59:38. Backlund

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Suter, Heiskanen (A), Lindell (A), Klingberg (A), Hanley, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Raffl, Ja. Benn (C), Gurjanov – Kiviranta, Seguin (A), Radulov – Naměstnikov, Faksa, Glendening.

Hosté: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Tanev, Zadorov, Gudbranson, Stone – J. Gaudreau, E. Lindholm, Tkachuk (A) – Mangiapane, Backlund (A), Toffoli – Dubé, Järnkrok, Coleman – Lucic, Lewis, Ritchie.

Rozhodčí

Rooney, Skilliter – Gawryletz, Murchison

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud