Pavel Ryšavý
Premium
13. července 2022 • 11:25

Agent Sivek o draftu a plánech: Jířa je milionovej kluk. Zůstane ještě v Plzni?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně se řešilo, jestli na draftu NHL půjde dřív Šimon Nemec, nebo David Jiříček. Nakonec se dočkal slovenský bek, česká hvězdička z Plzně zamířila ze šesté pozice do Columbusu. „Pro Davida to byl dobrý týden v Montrealu. Draft ale nejsou závody o to, kdo půjde dřív,“ říká jeho agent Michal Sivek. Pro iSport Premium mluvil o přípravách na draft, práci v Plzni i talentovaném bráchovi.



Je Columbus ideální místo, kde se David Jiříček bude rozvíjet?
„V první řadě si ho vzal tým, který Davida nejvíc chtěl. Takhle je potřeba všechno vidět a vnímat. Samotný draft je pořád jen první krok na dlouhé cestě k zápasům NHL. Věřím, že šanci David dostane. Jak ji chytí a využije, ukáže čas”

Máte už nastavený směr, jestli příští rok bude lepší zůstat ještě v Plzni, nebo spíš za mořem a většinu sezony se třeba otřískat v AHL?
„Záleží, jak se David předvede v září na kempu. Podle toho se všechno bude odvíjet a Columbus si určí cestu. Pokud by si rovnou nevybojoval místo v NHL, variant je určitě víc, ať farma, Plzeň, nebo i třeba něco jiného. Ale to všechno se bude řešit opravdu až v návaznosti na to, jak dopadne kemp.“

Dá se aspoň ale říct, že v tuhle chvíli, kdy běžně hraje s dospělými, hrál i na MS, nehrozí, že by zaparkoval ještě v zámořské juniorce?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud