Miroslav Horák
25. července 2022 • 20:05

Češi v Detroitu: brzdící Filipové, přišel kanonýr Kubalík. Co místa v sestavě?

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak se poskládají čeští hokejisté do sestavy Detroitu?Jak se poskládají čeští hokejisté do sestavy Detroitu?FOTO: Koláž iSport.cz

    Detroit už se přesvědčil, jak je důležité míti Filipy. Taky ví, co se na ledě děje, když Vrána letí. Česká parta se v kabině Red Wings zkrátka osvědčila, i proto ji v červenci obohatil další přírůstek. Kolonie krajanů v Motownu počítá s Dominikem Kubalíkem čtyři členy. Jaké jsou jejich vyhlídky před následující sezonou a co mají čeští legionáři za sebou? V článku iSport.cz se dozvíte více o jejich příbězích i předpokládaných pozicích v sestavě tradičního klubu z NHL.

  • Filip HRONEK (24 let)

    Sezona 2021/22: 78 zápasů - 38 bodů (5+33)

    Šlápl trochu na brzdu, jeho vývoj na zámořském poli ustrnul, pozici obránce č. 1 si zabral kreativní talent Moritz Seider. Hronkovi zkraje minulé sezony vytýkali, že práci nedává vše. Srovnal si hlavu, sezonu zvládl solidně. Teď jde o to, zda ze sebe dokáže vymáčknout víc, anebo se pohybuje těsně pod stropem možností. Potřebné body si ofenzivně laděný bek uhrává, nikdo by se ovšem v klubu nezlobil, pokud by v základních defenzivních úkolech přitvrdil. Čeká jej hodně důležitý ročník. Sumář 66 minusových bodů z posledních tří sezon nezní dobře.

    Filip Hronek v dresu DetroituFoto profimedia.cz

  • Jakub VRÁNA (26)

    Sezona 2021/22: 26 - 19 (13+6)

    GM reprezentace Petr Nedvěd o něm promluvil jako o záhadě. Tak to vidí i řada českých fanoušků. Highlighty z NHL jsou udivující, Vrána se po zámořském ledě vznáší, málokdo je schopný čapnout ho. V reprezentačním dresu na krátkodobých akcích se jeho schopnosti nedaří ždímat. Ale zpět na první scénu. Vrána je minimálně třicetigólový hráč, klíčová figura muničního skladu Red Wings. V NHL je doma, ví co a jak, navrch má kolem sebe spoluhráče, kteří jsou na něj napojeni. Dělají pro něj. Funguje to. Tady není o čem.

    Jakub Vrána v dresu DetroituFoto profimedia.cz

  • Filip ZADINA (22)

    Sezona 2021/22: 74 - 24 (10+14)

    Situace se může vyvrbit všelijak, šestce draftu z roku 2018 vypršela u Red Wings smlouva. Zadinova nastalá situace se dá shrnout do jedné otázky: „Tak je to v něm, nebo ne?“ Detroit si jej záhy po výběru na burze talentů tvaroval k obrazu svému, nehledě na stále velmi mladý věk by však uvítal rapidnější progres sebevědomého útočníka. Nejde jen o produktivitu, ale o celkový projev. Vypadá to spíš na třetí formaci, což mj. značí: „Musíš si hodně pomoci také ty sám.“ Zadina umí zakončit, to vědí všichni. Potřebuje být komplexnější.

    Filip Zadina v dresu DetroituFoto profimedia.cz

  • Dominik KUBALÍK (26)

    Sezona 2021/22 (Chicago): 78 - 32 (15+17)

    Do NHL vlétl famózně, v pozici nováčka zapsal 30 tref, v play off přidal další čtyři. Bravurní nástup! Ovšem i tady platilo otřepané, že víc poví až druhá sezona. Kubalík se z obláčku vrátil na zem, forma lehce zvadla, s ní ubylo i příležitostí ťuknout si to s exkluzivními hráči Blackhawks. Začal klasický boj o budoucnost, jakým prošli mraky hokejistů. Po třech sezonách jej Chicago pustilo k vodě. Kubalík je výtečný ranař, GM Steve Yzerman to ví. Jen potřebuje sebedůvěru, pak může z druhé vlny významně tlačit tým do play off.

    Dominik Kubalík v dresu ChicagaFoto Barbora Reichová / Sport

  • Jak může vypadat sestava Detroitu?

    Brankáři

    Alex NEDELJKOVIC / Ville HUSSO

    Obranné dvojice

    Moritz SEIDER, Ben CHIAROT

    Filip HRONEK, Olli MÄÄTTÄ

    Gustav LINDSTRÖM, Simon EDVINSSON

    Útoky

    Tyler BERTUZZI, Dylan LARKIN, Lucas RAYMOND

    David PERRON, Andrew COPP, Jakub VRÁNA

    Filip ZADINA, Pius SUTER, Dominik KUBALÍK

    Oskar SUNDQVIST, Michael RASMUSSEN, Adam ERNE

    První přesilovka

    Vrána, Seider

    Raymond, Larkin, Bertuzzi

    Druhá přesilovka

    Kubalík, Hronek

    Zadina, Copp, Perron

    Švédský talent Lucas Raymond slaví s parťáky z Detroitu svůj první hattrick v NHLFoto profimedia.cz

     

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud