Pavel Bárta
Premium
18. srpna 2022 • 16:20

Ruleta ve Vegas: zůstali švorc a Lehner jde na operaci kyčle. V záloze i Patera

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to dávno, co se Vegas Golden Knights mohli pyšnit luxusním brankářským tandemem. Ať chytal Marc-Andre Fleury, či Robin Lehner, vyšlo to nastejno. Tahle dvojice v ročníku 2020/21 inkasovala nejmíň gólů v NHL, Fleury získal Vezina Trophy. Od loňského léta je pryč, klub se potřeboval vtěsnat pod platový strop. Minulý týden vyšla zpráva, že Lehner musí na operaci kyčle a vynechá příští sezonu. Ve městě hazardu zůstali švorc.



Tohle je krize. Horší načasování se snad nedalo vymyslet. Na trhu volných agentů byl letos k mání celý zástup schopných brankářů, včetně Darcyho Kuempera, aktuálního šampiona ve Stanley Cupu. Teď už je spousta velkých i středně velkých jmen rozebraná, výběr se zúžil. Robin Lehner bude patrně mimo další ročník. Jenže to oznámil pozdě a Vegas v brankářské ruletě nemají moc na koho vsadit.

Golden Knights na jaře poprvé za pět let existence nepostoupili do play off. Lehner byl ve své dvanácté sezoně v NHL každou chvíli zraněný, chytal 44 zápasů. Pokud nastoupil, nebylo to ono. Náhradník Laurent Brossoit se moc nepředvedl a nyní je na seznamu zraněných.

Český čekatel Jiří Patera

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud