7. listopadu 2022 • 06:45

SESTŘIHY: Kubalík dokonal obrat nad Rangers, Nečasovi skončila série

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Dominik Kubalík svým šestým gólem v sezoně dokonal obrat Detroitu v utkání s NY Rangers. Asistencí se na výhře 3:2 v prodloužení podílel i obránce Red Wings Filip Hronek. Martin Nečas po šesti zápasech nebodoval a jeho Carolina podlehla Torontu 1:3.



Duel NY Rangers s Detroitem přinesl souboj čtyř českých hokejistů. Libor Hájek s Filipem Chytilem čelili Kubalíkovi a Hronkovi. Lepší vstup do zápasu měla dvojice z Rangers, která v první třetině přihlížela gólům Kaapa Kakka a Miky Zibanejada a radovala se z vedení 2:0.

Red Wings srovnali v průběhu druhého dějství. Ve 23. minutě tečí snížil Matt Luff a vyrovnávací branku obstaral po střele Dylana Larkina útočník Pius Suter. Před Sutterem se k dorážce Larkinovy rány dostal také Hronek, jehož pokus Jaroslav Halák v brance Rangers ještě zlikvidoval.

Rozhodující gól padl v prodloužení v přesilové hře čtyř proti třem. Na konci rychlé kombinace Detroitu byl Kubalík, jenž číhal na zadní tyči a po nahrávce Davida Perrona uklidil puk do odkryté branky. Detroit vyhrál potřetí za sebou a posunul se na čtvrté místo vyrovnné tabulky Východní konference. Rangers nasbírali o bod méně a jsou osmí.

Možnost posunout se na druhé místo nevyužili hokejisté Caroliny, kteří na vlastním ledě podlehli Torontu a neuspěli poprvé po čtyřech výhrách. Vítěznou branku Maple Leafs vstřelil v polovině třetí třetiny John Tavares.

Florida s Radkem Gudasem porazila Anaheim 5:3 a v tabulce Východní konference je sedmá. Čtyřmi body řídil výhru Panthers obránce Brandon Montour. Gudas odehrál lehce přes 20 minut a v utkání neodoval.

Góly

Domácí: 08:11. Noesen

Hosté: 38:30. Järnkrok, 48:24. Tavares, 56:25. Nylander

Sestavy

Domácí: Andersen (Raanta) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – Teräväinen, Aho (A), Jarvis – A. Svečnikov, Kotkaniemi, Nečas – Martinook, J. Staal (C), Fast – Noesen, Stastny, Stepan.

Hosté: Källgren (Petruzzelli) – Giordano, Sandin, Brodie, Holl, Rielly (A), Liljegren – Bunting, Matthews (A), Marner – Kerfoot, Tavares (C), Nylander – N. Robertson, Engvall, Järnkrok – Aston-Reese, Kämpf, Malgin.

Rozhodčí

Halkidis, McCauley – McNamara, Murray

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 463 diváků

Góly

Domácí: 09:14. Kakko, 16:56. Zibanejad

Hosté: 22:56. Luff, 28:37. P. Suter, 62:43. Kubalík

Sestavy

Domácí: Halák (Šesťorkin) – K. Miller, Fox, Zac. Jones, Trouba (C), Hájek, Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Kakko – Panarin (A), Trocheck, Lafreniere – Vesey, Chytil, Goodrow – Blais, Carpenter, Gauthier.

Hosté: Nedeljkovic (Husso) – Chiarot (A), Seider, Määttä, Hronek, Oesterle, Lindström – P. Suter, Larkin (C), Raymond – Kubalík, Copp (A), Perron – Czarnik, Rasmussen, Erne – E. Söderblom, Veleno, Luff.

Rozhodčí

Anderson, Furlatt – MacPherson, Marquis

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 28:00. Henrique, 28:27. R. Strome, 58:46. Lundeström

Hosté: 11:31. Verhaeghe, 22:51. Montour, 42:55. Reinhart, 48:10. Bennett, 59:59. Reinhart

Sestavy

Domácí: Gibson (Stolarz) – Klingberg, Kulikov, Fowler, Benoit, Shattenkirk, Beaulieu – Vatrano, Zegras, Henrique – Terry, R. Strome, Comtois – Leason, McTavish, Max Jones – Silfverberg, Lundeström, Gawdin.

Hosté: Knight (Bobrovskij) – Montour, Forsling, Gudas, Mahura, Kiersted, M. Staal – Heponiemi, Barkov, Verhaeghe – Reinhart, Bennett, Balcers – White, Lundell, Luostarinen – Lomberg, E. Staal, Cousins.

Rozhodčí

Syvret, Lambert – Tobias, Mahon

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

15 174 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud