25. ledna 2023 • 07:00

SESTŘIHY: Pastrňákova čtyřbodová show. Vaněček má výhru, Palát gól

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák čtyřmi body za gól a tři asistence řídil výhru Bostonu 4:2 nad Montrealem a v tabulce ligové produktivity se posunul na třetí místo. Na výhře Bruins se podílel také dvoubodový David Krejčí a jednu asistenci zaznamenal Pavel Zacha. První branku po operaci třísel dal Ondřej Palát, jenž pomohl New Jersey k výhře nad Vegas 3:2 v prodloužení. Jeden gól ve vzájemném zápase připravili Filip Hronek a Tomáš Hertl. Spokojenější byl po utkání obránce Hronek, jehož Detroit zdolal San Jose 3:2 v prodloužení. Podívejte se na SESTŘIHY všech nočních zápasů.



Boston v Montrealu od poloviny zápasu prohrával, zásluhou skvělého Pastrňáka ale zápas otočil a jako první celek v historii NHL dosáhl na osmdesátibodovou hranici již ve 47. zápase. Bruins překonali rekord, který držely týmy Montrealu (v sezoně 1943/44) a Philadelphie (1979/80). Oba celky dosáhly na 80 bodů o dva duely později.

„To, že se nám tak daří, dělá z velké části sebevědomí. Pořád vyhráváme, pak se hraje mnohem lépe. Zároveň ale nezapomínáme na tvrdou práci a každý zápas odmakáme. Navíc výborně fungujeme jako tým, všechny čtyři lajny se navzájem podporují a pomáhají si,“ vyjmenoval Pastrňák hlavní důvody bostonského tažení.

Hvězdný útočník povedený večer odstartoval ve 35. minutě, kdy našel Taylora Halla, jenž srovnal na 1:1. Zbylé tři body si připsal ve třetí třetině. Nejprve společně se Zachou připravili trefu pro Krejčího. „Krejča mi vždycky říká, že je před brankou, tak jsem to tam zkusil nahodit a on skvěle protečoval puk za gólmana. Je to hlavně jeho gól, dostal odměnu za to, že se mnou mluví,“ řekl Pastrňák o souhře s českým parťákem.

V závěru se podílel na vítězné brance Patrice Bergerona a svého 37. gólu v sezoně se dočkal 49 sekund před koncem zápasu, kdy trefou do prázdné branky uzavřel skóre. Havířovský rodák v posledních pěti zápasech zaznamenal 10 bodů (4+6) a upevnil si pozici druhého nejlepšího střelce NHL. Na vedoucího Connora McDavida ztrácí tři góly.

Pastrňák se navíc zapsal do klubové historie tím, že jako devátý hráč Bruins zaznamenal na ledě tradičního rivala čtyři body. „Zápasy s Montrealem jsou vždycky vyhrocené. Nezáleží na tom, kdo je zrovna v čele ligy a kdo na chvostu, na takový duel každý dokáže vyladit formu. Proti rivalovi přece nechcete ztratit. Jsem rád, že jsme dnes Montreal zlomili a dokázali vyhrát,“ řekl český kanonýr, který byl také vyhlášen první hvězdou zápasu.

Palát ve čtvrté minutě otevřel skóre a v sezoně poznamenané zraněním vstřelil čtvrtý gól. „Je to skvělý pocit. Už v předchozích zápasech jsem měl nějaké šance, ale bohužel jsem je nevyužil. Dneska to tam spadlo a já můžu být spokojený,“ řekl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Golden Knights skóre otočili, dva body ale nezískali. Hlavní podíl na vítězství Devils měl Dougie Hamilton, který v 59. minutě zařídil prodloužení a v něm v přesilové hře rozhodl. Hamilton dal třináct gólů v sezoně a společně s Calem Makarem z Colorada je třetím nejlépe střílejícím obráncem NHL.

Vaněček pomohl Devils 28 zákroky a protáhl osobní vítěznou sérii na osm zápasů. Ke spolehlivému výkonu přidal také asistenci u rozhodující Hamiltonovy trefy a zaznamenal druhý kanadský bod v zámořské kariéře. „Není to jen o mně, kluci hrají výborně. Tvrdě brání a dávají spoustu branek. Celý tým pracuje tak, jak má, a proto vyhráváme,“ konstatoval český gólman.

Detroit vyhrál druhý z posledních tří zápasů. Hronek se podílel na první brance zápasu a s 33 body je suverénně nejproduktivnějším českým obráncem. Pod vyrovnávací trefu Tima Meiera na 1:1 se podepsal Hertl, jemuž v bodování českých hokejistů patří druhé místo. Výhru Red Wings zařídil v 25. sekundě prodloužení Andrew Copp.

Ani 43 zákroků brankáře Petra Mrázka nepomohlo Chicagu k výhře na ledě Vancouveru. Canucks pod novým trenérem Rickem Tocchetem zvítězili 5:2 a bodovali po třech zápasech. Chicago nebodovalo podruhé za sebou a v tabulce Západní konference kleslo na poslední místo.

Ze dna se po výhře v Arizoně odlepil Anaheim. Vítězství 5:2 řídil dvěma góly a jednou asistencí obránce Cam Fowler. V brance Coyotes dostal před Karlem Vejmelkou přednost Connor Ingram, jenž inkasoval čtyřikrát ze 42 střel.

Do zápasu v úterním programu nezasáhli ani Pavel Francouz a David Rittich. Colorado i bez českého gólmana porazilo Washington 3:2. Winnipeg prohrál po dvou výhrách a nevyužil možnost návratu do čela Západní konference.

Z výhry se neradoval ani Radko Gudas. Florida nezvládla přestřelku v Pittsburghu a podlehla Penguins 6:7 v prodloužení. Výhru Tučňáků vystřelil obránce Kris Letang, který v zápase zaznamenal čtyři body (2+2) a odehrál nejlepší duel v ročníku.

Góly

Domácí: 29:11. Dach, 51:31. Dach

Hosté: 34:12. Hall, 49:45. Krejčí, 57:05. Bergeron, 59:11. Pastrňák

Sestavy

Domácí: Montembeault (Primeau) – Savard, Matheson, J. Barron, Edmundson (A), Xhekaj, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), R. Pitlick – Ylönen, Dach, Hoffman – Harvey-Pinard, Pezzetta, Belzile – Dadonov, Dvorak.

Hosté: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – Cr. Smith, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Krejčí, Zacha – Frederic, Coyle, Hall – Greer, Koppanen, N. Foligno.

Rozhodčí

Schlenker, Joannett – Daisy, Galloway

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 105 diváků

Góly

Domácí: 03:58. Palát, 58:50. Hamilton, 63:54. Hamilton

Hosté: 32:00. Hutton, 34:51. W. Karlsson

Sestavy

Domácí: Vaněček (Blackwood) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Severson, Bahl, B. Smith – Palát (A), Hischier (C), Bratt – Haula, J. Hughes (A), Tatar – J. Boqvist, M. McLeod, Mercer – Wood, Šarangovič, Bastian.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Martinez (A), Pietrangelo (A), McNabb, Korczak, Hutton, Hague – Stephenson, Eichel, Amadio – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Cotter, N. Roy, Kessel – Howden, Froese, Kolesar.

Rozhodčí

Furlatt, Dunning – Fournier, Brisebois

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 086 diváků

Góly

Domácí: 22:17. Erne, 36:29. Rasmussen, 60:25. Copp

Hosté: 27:58. Meier, 39:54. Couture

Sestavy

Domácí: Husso (Hellberg) – Walman, Seider, Chiarot (A), Hronek, Määttä, Oesterle – Rasmussen, Larkin (C), Raymond – Berggren, Copp (A), Perron – Kubalík, Veleno, Fabbri – Erne, P. Suter, Sundqvist.

Hosté: Reimer (Kähkönen) – Jayc. Megna, E. Karlsson (A), Vlasic, Benning, Ferraro, Cicek – Eyssimont, Couture (C), Barabanov – Meier, Hertl (A), Labanc – Nieto, Sturm, Bonino – Gregor, Lorentz, Lindblom.

Rozhodčí

Rehman, Pochmara – Gibbons, Flemington

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Góly

Domácí: 29:44. Perry, 38:05. Perry, 54:22. Stamkos, 59:43. Kučerov

Hosté: 23:43. J. Eriksson Ek, 31:42. Kaprizov

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Elliott) – Bogosian, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Černák, Cole – Kučerov (A), Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Naměstnikov.

Hosté: M. Fleury (Gustavsson) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Addison, Merrill – Zuccarello, Steel, Kaprizov – Hartman, F. Gaudreau, Boldy – Greenway, J. Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Reaves, Dewar, Duhaime.

Rozhodčí

G. Rank, D. O´Rourke – S. Cherrey, J. Deschamps

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 10:56. Rakell, 11:56. Heinen, 18:14. Letang, 39:19. Crosby, 50:29. D. O'Connor, 54:30. Malkin, 64:06. Letang

Hosté: 06:42. Reinhart, 08:11. M. Tkachuk, 19:19. Verhaeghe, 30:34. Ekblad, 44:10. Coli. White, 57:28. Verhaeghe

Sestavy

Domácí: DeSmith – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Carter, Blueger, McGinn – Heinen, Poehling, D. O'Connor.

Hosté: Lyon (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Lundell, Barkov (C), Reinhart – Verhaeghe, Coli. White, M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Cousins, Děnisenko – G. Smith, Tierney, Lomberg.

Rozhodčí

Wes McCauley, Brandon Blandina. Čároví: Kiel Murchison, CJ Murray

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

17159 diváků

Góly

Domácí: 05:50. J. van Riemsdyk, 10:27. Allison, 30:37. Ristolainen

Hosté: 09:21. Kopitar, 11:40. Kopitar, 38:36. Fagemo, 61:09. Fiala

Sestavy

Domácí: Hart (Sandström) – York, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Ristolainen, Seeler – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, N. Cates, Farabee – Allison, Laughton (A), Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.

Hosté: Copley (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Iafallo – Anderson-Dolan, Lizotte, Fiala – Fagemo, Turcotte, Kupari.

Rozhodčí

Markovic, Kozari – Suchánek, Marquis

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

15 602 diváků

Góly

Domácí: 24:33. Barbašev, 27:56. B. Schenn, 40:47. Kyrou

Hosté: 01:00. J. Skinner, 01:25. Tuch, 09:07. Power, 21:10. Ta. Thompson, 59:00. Cozens

Sestavy

Domácí: Binnington (Greiss) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Mikkola, Tucker, Krug – Kyrou, Thomas, Saad – Tarasenko (A), B. Schenn (A), Barbašev – L. Brown, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, N. Walker, Toropčenko.

Hosté: Luukkonen (C. Anderson) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Ljubuškin, Bryson – Tuch, Ta. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – V. Olofsson, Jost, Mittelstadt – Okposo (C), Krebs, Girgensons (A).

Rozhodčí

Sutherland, Luxmore – Baker, McNamara

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 33:49. Glass, 45:38. Jeannot

Hosté: 00:48. Dubois

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Duchene, Glass, F. Forsberg – Granlund (A), R. Johansen, Niederreiter – Sissons, Pärssinen, Co. Smith – Jeannot, Novak, Trenin.

Hosté: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Stanley – Perfetti, Dubois, Connor – Ehlers, Scheifele (A), Wheeler – Kuhlman, Lowry (A), M. Barron – Mäenalanen, Stenlund, Jonsson Fjällby.

Rozhodčí

L'Ecuyer, Hebert – Murray, Mahon

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 159 diváků

Góly

Domácí: 50:44. Hayton, 54:34. Schmaltz

Hosté: 17:38. Vatrano, 23:34. Terry, 24:19. Fowler, 43:02. Fowler, 56:39. Henrique

Sestavy

Domácí: Ingram (Vejmelka) – Gostisbehere, Chychrun, Stecher, Välimäki, Nemeth, Moser, J. Brown – Schmaltz, Hayton, Keller – Guenther, Bjugstad, Kelemen – Fischer, Boyd, N. Ritchie – Kassian, McBain.

Hosté: Stolarz (Gibson) – Fowler, Kulikov, Colt. White, Benoit, Vaakanainen, Shattenkirk – Henrique, McTavish, Terry – Comtois, Zegras, R. Strome – Vatrano, Lundeström, Silfverberg – Max Jones, Jays. Megna, Carrick.

Rozhodčí

Rooney, MacDougall – Alphonso, Gawryletz.

Stadion

Mullet Arena, Tempe

Návštěva

4 600 diváků

Góly

Domácí: 08:57. Lehkonen, 22:04. Cogliano, 35:39. Newhook

Hosté: 24:48. Sheary, 49:44. Ovečkin

Sestavy

Domácí: Georgijev (Francouz) – E. Johnson, D. Toews (A), B. Hunt, Girard, MacDonald, MacDermid, Englund – Rodrigues, MacKinnon (A), Lehkonen – Rantanen (A), Compher, Ničuškin – L. O'Connor, Newhook, Cogliano – Meyers, Blidh.

Hosté: Kuemper (C. Lindgren) – T. van Riemsdyk, E. Gustafsson, Jensen, Orlov, Fehérváry, Irwin – Aube-Kubel, D. Strome, Ovečkin (C) – Wilson (A), Kuzněcov, Milano – Sheary, Protas, Mantha – Hathaway, Eller (A), M. Johansson.

Rozhodčí

O'Donnell, StPierre – B. Gawryletz, Berg

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 132 diváků

Góly

Domácí: 27:02. Kuzmenko, 35:47. Kuzmenko, 51:34. Joshua, 52:08. Dries, 58:34. Horvat

Hosté: 17:49. P. Kane, 32:06. Lafferty

Sestavy

Domácí: Delia (S. Martin) – L. Schenn, Ekman-Larsson (A), T. Myers, Q. Hughes, Burroughs, Dermott – Boeser, Horvat (C), Studnicka – Garland, J. Miller (A), Dries – Kuzmenko, E. Pettersson, Michejev – Lockwood, Lazar, Joshua.

Hosté: Mrázek (Stauber) – C. Jones, McCabe, Murphy, J. Johnson, S. Jones, Mitchell – P. Kane, Domi, Athanasiou – Raddysh, J. Toews, Kurashev – Philp, Lafferty, Dickinson – R. Johnson, Entwistle, Blackwell.

Rozhodčí

Dwyer, Lambert – Knorr, Mills

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Connor McDavid 64 89 153 82 22 36 352
2. Leon Draisaitl 52 76 128 80 7 24 247
3. David Pastrňák 61 52 113 82 34 38 407
4. Nikita Kučerov 30 83 113 82 -2 36 271
5. Nathan MacKinnon 42 69 111 71 29 30 366
6. Jason Robertson 46 63 109 82 36 20 313
7. Matthew Tkachuk 40 69 109 79 29 123 322
8. Mikko Rantanen 55 50 105 82 15 82 306
9. Ryan Nugent-Hopkins 37 67 104 82 12 35 201
10. Elias Pettersson 39 63 102 80 16 14 257

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud