Miroslav Horák
Premium
2. června 2023 • 11:30

Jelínek líčí námluvy s Los Angeles Kings: Ptali se mě, kolik mám dětí

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dva roky se upsal Plzni, v jejímž dresu měl překonat metu 1000 extraligových startů. Petr Jelínek po konci životního angažmá v Liberci našel rychle nové uplatnění u Martina Straky. Jenže tahle spolupráce končí ještě dřív, než pořádně začala. Bývalý kapitán Bílých Tygrů trhnul prestižní štaci v NHL. V Los Angeles Kings ukázali na 38letého útočníka jako na toho pravého, kdo jim bude v Česku a Slovensku vyhledávat mladé hráče. „Nešlo odmítnout,“ říká v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.



Dělal na sobě, s trenérem Indiánů Petrem Kořínkem konzultoval individuální přípravu před nástupem k týmu. Následně přišla otočka o 180 stupňů a angažmá na západě Čech šlo k ledu. „Dostat se na jakoukoli pozici v NHL není vůbec jednoduché. Pro mě jako pro hráče, který nikdy NHL nehrál, bylo získání téhle pozice o to těžší,“ vysvětluje Petr Jelínek, mistr extraligy s Libercem 2016.

Už nic měnit nebudete, džob v LA Kings je definitivní?
(usmívá se) „Ano, měl by být definitivní.“

A jak se to celé zrodilo?
„Když jsem věděl, že budu končit v Liberci, postupně jsem začal řešit další budoucnost. Což obnášelo i to, že jsem do zámoří poslal svůj životopis, po nějakém čase se mi ozvali zpátky, bavili jsme se spolu. Vše ještě před podpisem smlouvy v Plzni. Pak to utichlo, využil jsem nabídku hrát extraligu a těšil se do nového týmu. Ale někdy před čtrnácti dny mě z Los Angeles znovu zkontaktovali, že by měli zájem, a vyšlo to. Na ten popud jsem vyrazil do Plzně domluvit se na odchodu.“

Jak tam na vás koukali? Zalapali po dechu?
„Potěšilo mě, že Martin Straka s Tomášem Vlasákem moji situaci pochopili a

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud