11. června 2023 • 06:30

SESTŘIH: Florida - Vegas 2:3. Golden Knights sahají po Stanley Cupu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zbývý poslední krok! Hokejisté Vegas zvítězili ve finále NHL na ledě Floridy 3:2, v sérii vedou 3:1 a dělí je jedna výhra od zisku prvního Stanleyova poháru v historii klubu. Hosty přiblížil k triumfu Chandler Stephenson, který vstřelil úvodní dva góly zápasu a na kontě má v play off už deset tref. Golden Knights můžou sérii uzavřít doma v noci z úterý na středu, kdy je na programu páté utkání od 2:00 SELČ.



Stephenson otevřel skóre už po 99 sekundách hry z úniku a ve 28. minutě zvýšil střelou z mezikruží. Do tříbrankového trháku dostal Vegas v čase 31:04 z dorážky William Karlsson přes bránícího Radko Gudase.

Naději dal Floridě v závěru prostřední třetiny Brandon Montour, jehož nahození se odrazilo do branky od bruslí dvou hostujících obránců. O kontaktní gól se postaral ve 44. minutě Aleksander Barkov. Další změnu skóre už ale nepřinesla ani téměř dvě a půl minuty dlouhá hra domácích bez brankáře.

Vegas vstoupil do zápasu aktivně a počáteční nápor korunoval Stephenson, který se po pasu Zacha Whiteclouda dostal za domácí obranu a nájezd zakončil mezi betony Sergeje Bobrovského. Hra se ve zbytku první třetiny vyrovnala, ale skóre nikoliv.

Prostřední část patřila hostům. V jejím úvodu sice nevyužili svou jedinou přesilovou hru v zápase, ale v dalším průběhu odskočili na 3:0. Stephenson zvýšil milimetrovou ranou, po které puk zapadl do branky za cinkotu tyčky. Třetímu gólu nezabránil ani Gudas. Český obránce nejdříve zblokoval střelu, ale jen k nohám Karlssona, který pohotově doklepl puk do odkryté branky.

Floridu vrátila do hry nenápadná akce. Montour nahodil kotouč od pravého mantinelu na branku a po biliárovém odrazu skončil puk za zády Adina Hilla. Obránci Brayden McNabb i Shea Theodore se omlouvali brankáři Vegas, který vzal ale celou situaci s úsměvem.

Domácí se na začátku třetí třetiny vrhli do útoku a Barkov zdramatizoval zápas prvním gólem v sérii. Kapitán týmu se trefil z pravého kruhu k bližší tyči. Florida hrozila především ze závarů, ale také otevírala zadní vrátka. V největší šanci Vegas utekl Gudasovi podél pravého mantinelu agilní Jonathan Marchessault, ale poprvé ve finále neskóroval.

Domácí v předchozím utkání otočili z 1:2, přičemž si vynutili při hře bez brankáře prodloužení, ve kterém rozhodli o výhře. Tentokrát ale stejný scénář nezopakovali, i když v posledních 17 sekundách hráli ještě v šesti proti čtyřem a vynutili si tlak. Po vyhraném vhazování a střele vytvořili před brankou Hilla skrumáž, ale hosté dorážky ustáli.

Oba týmy se držely disciplíny a měly až do závěrečném hvizdu po jednom vyloučeném hráči. Bezprostředně po siréně se ale na ledě strhla hromadná strkanice. Nejaktivnější byl na straně Vegas brankář Hill, který vyrážečkou i lapačkou uštědřil pár ran Carteru Verhaeghemu i Samu Bennettovi. Za domácí dostali desetiminutový trest Montour a Tkachuk, který ve třetí třetině vynechal pravděpodobně kvůli zranění několik střídání.

Góly

Domácí: 36:09. Montour, 43:50. Barkov

Hosté: 01:39. Stephenson, 27:28. Stephenson, 31:04. Karlsson

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov (C), Cousins – Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Reinhart, Lundell, Lomberg – Dalpe, E. Staal, White.

Hosté: Hill (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Barbašev – Amadio, Karlsson, R. Smith (A) – Stone (C), Stephenson, Howden – Kolesar, N. Roy, Carrier.

Rozhodčí

McCauley, Kozari – Cherrey, Kovachik

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

19 986 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud