Patrik Czepiec
29. prosince 2023 • 15:50

Jak se to brání?! Lakrosový gól boří stereotypy v NHL. Vznikl v 90. letech

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To nevymyslíte. V minulém týdnu se v NHL sešly dva „lakrosové“ góly za jedinou noc. Hotový vánoční zázrak. Connor Bedard ozdobil utkání Chicaga, Trevor Zegras se blýskl v dresu Anaheimu. Náhoda? Bezpochyby obrovská. Vždyť unikátní manévr slavil v nejlepší lize premiérově úspěch teprve před čtyřmi lety. A přece je něco jinak. Mladíci potvrdili narůstající trend takzvaného Michiganu, těžko bránitelné zbraně budoucnosti.



Nejprve exkurz do historie. Proč zrovna tato vzdušná paráda, kdy naberete puk z ledu a zavěsíte ho zpoza branky do horního růžku, nese název Michigan? Jejím vynálezcem byl jistý Bill Armstrong, který se v 90. letech probíjel nižšími zámořskými soutěžemi. Jednou požádal kouče Robbieho Ftoreka, zda by mohl nevídanou kličku odzkoušet v zápase. A dostal zelenou.

Během kariéry tímto způsobem prý vsítil několik branek. Přiučil se od něj i forvard Mike Legg, zároveň student Michiganské univerzity. Tušíte správně. V roce 1996 vystřihl úchvatný kousek před televizními kamerami. Na rozbruslení se pro jistotu přeptal rozhodčích, zda takový zásah uznají.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud