31. ledna 2024 • 09:55

Pět obviněných v sexuální kauze, která hýbe NHL. Tvrdí, že jsou nevinní

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V souvislosti se skandálem kanadských hokejistů z juniorského mistrovství světa v roce 2018 si pět hráčů vyslechlo obvinění ze sexuálního napadení. Před soudem stanou Carter Hart z Philadelphie, Michael McLeod a Cal Foote z New Jersey, Dillon Dube z Calgary a bývalý hráč NHL nyní působící ve švýcarském týmu Ambri-Piotta Alex Formenton. Hráči prostřednictvím svých právníků vinu podle médií odmítli.



„Můj klient je nevinen a bude se bránit, aby očistil své jméno. To, co je v tuto chvíli nejdůležitější, je presumpce neviny a právo na spravedlivý proces, na který má každý v Kanadě nárok,“ řekla Footeova právnička Julianna Greenspanová.

Kluby NHL kauzu svých hráčů během vyšetřování nechtějí komentovat. Komisionář ligy Gary Bettman se podle agentury AP chystá promluvit během víkendového Utkání hvězd.

Na pondělí svolala tiskovou konferenci policie v ontarijském Londonu, která se případem zabývá od roku 2022. Tehdy vyšlo najevo, že se kanadský hokejový svaz dohodl na mimosoudním vyrovnání s ženou, která uvedla, že ji na oficiální akci osm členů vítězného týmu z MS do 20 let v roce 2018 sexuálně napadlo v hotelovém pokoji.

Organizace Hockey Canada si za svůj přístup k případu vysloužila ostrou kritiku a federální vláda následně svazu zastavila finanční podporu. Spolupráci s organizací přerušili i někteří sponzoři. Kvůli aféře rezignovalo celé vedení svazu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud