25. ledna 2024 • 12:18

Bývalý český biatlonista má problém! Obtěžoval závodnici z USA, vyřadili ho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký biatlonový svaz vyřadil na půl roku ze servisního týmu někdejšího českého reprezentanta Petra Garabíka za sexuální obtěžování závodnice Joanne Reidové. Do konce letošního roku navíc bude v podmínce. Stříbrný medailista ve štafetě na mistrovství světa v roce 1995 ve vyjádření pro agenturu AP, která o rozhodnutí informovala, případ označil za nesmysl.



Jednatřicetiletá Reidová si na nevhodné poznámky a doteky stěžovala už v roce 2019, opakovaně jí prý ale bylo řečeno, že takové chování je u mužů v evropské kultuře normální. V dubnu 2021 svaz případ předal komisi SafeSport, která dala biatlonistce po osmnáctiměsíčním vyšetřování za pravdu.

Čtyřiapadesátiletý Garabík, jenž byl suspendován už během vyšetřování v listopadu 2021, připustil, že některé jeho poznámky byly sexuálního charakteru.

„Nikdy jsem nikomu nic neudělal bez jeho souhlasu a to, že jsem měl nějaké vtipy a narážky, nikdy nebyl sexuální nátlak,“ řekl agentuře AP. „Vždycky jsme se tomu smáli. Tím myslím ostatní členy týmu,“ dodal účastník tří olympiád.

Servismanem amerického týmu se stal v roce 2008.

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud