Pavel Ryšavý
Premium
29. února 2024 • 13:10

Špička na farmě, ale do NHL Blümel skočil brzy: Neměl jsem na ni herně

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pověsil si na krk bronz z MS v Tampere a tradá směr NHL. Energie měl víc než trafika po naskladnění baterek. Létal vedle Davida Krejčího s Romanem Červenkou. Vzpomínáte? Matěj Blümel, poctivý bruslař, který zvládal plnit i defenzivní úkoly. Jen se z radaru trochu vypařil. Za Dallas si zahrál v minulé sezoně, teď válí na farmě. „Klidně strávím další dobu v AHL, ale věřím tomu, že si postup nahoru vybojuju,“ nepochybuje. Po sezoně mu končí smlouva, ale domů se nehrne.



Zrovna se přesouval autobusem na další zápas AHL. Blümel patří k lídrům Texas Stars, farmy Dallasu. Je třetím nejproduktivnějším hráčem týmu, druhým nejlepším střelcem. Nedávno si zahrál v utkání hvězd s Jiřím Kulichem. Ve velkém rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz po telefonu rozebíral, jak se vyvíjí jeho druhá sezona za mořem.

V první sezoně vás Dallas vypustil k šesti zápasům v NHL. Teď vypadá povolání nahoru spíš zakletě. Jak sám vnímáte pozici u Stars?
„Beru, že to pro lidi v Česku zakletě vypadat může. Ale já to tak nevnímám. Když se vrátím ještě k minulému roku, přišel jsem sem v laufu ještě po mistrovství světa. V zápasech AHL mi tam spadlo všechno, na co jsem sáhl. Někdy za kariéru máte štěstí typu, že kdybyste chtěl vystřelit přes celý hřiště, gólmanovi puk skočí a dáte gól. Tuhle kliku jsem měl, Dallas trápila zrovna marodka, do toho měl prostor pod stropem, takže mě zavolali nahoru a dali mi šest zápasů. Jenže na NHL jsem ready opravdu nebyl.“

Nebyl?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud