22. května 2009 • 06:00

Naštvaný Malkin rozcupoval Canes

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V čase 52:25 se začaly na led pittsburské Mellone Arény snášet desítky čepic. Domácí střelec Jevgenij Malkin právě zkompletoval hattrick a poslal své mužstvo do bezpečného, dvougólového vedení. Penguins nakonec porazili Carolinu 7:4 a v sérii vedou 2:0.



Byl to jednoznačně jeho zápas. Malkin byl nezastavitelný. Jeho maminka se v hledišti vůbec nemusela bát slzet dojetím. Měla na ně naprosté právo. Její syn předvedl parádní představení. První dva puky propasíroval dvaadvacetiletý Rus do sítě nad betonem gólmana Warda. Třetí branka, to byla lahůdka.

Padla následovně: Malkin vyhrál vhazování do rohu kluziště. U mantinelu předskočil obrovského obránce Seidenberga a zmocnil se kotouče. S bránícím hráčem na zádech obkroužil klec Hurricanes a následně bekhendem zavěsil pod horní tyčku. Tribuny byly v extázi.

VIDEO: Malkinův třetí gól

„Na světě není mnoho lidí, kteří by něco podobného dokázali," rozplýval se kouč domácích Dan Bylsma. „Bylo to opravdu výjimečné," přidal se i veterán Bill Guerin.

Co stojí za takovou ofenzivní explozí odchovance Magnitogorsku? Možná jen jeden čistý, ale zároveň hodně nešetrný a nebezpečný hit. Malkin ho inkasoval od Scotta Walkera a najednou se proměnil v nezastavitelnou zbraň.

„Byl to skvělý způsob odplaty," říkal po duelu Sidney Crosby, kapitán Pittsburghu a střelec úvodního gólu. „Občas jsou chvíle, kdy se můžete cítit frustrovaní. Ale v play off si nic takového nesmíte dovolit. Show nebude pokračovat bez vás. Jevgenij ukázal, jak správně reagovat," dodal pochvalně hvězdný Kanaďan.

„Oni dokázali vyhrát dvě svá domácí utkání. My teď musíme udělat to samé. To je nyní naše práce," reagoval na nepříznivý vývoj série trenér Caroliny Paul Maurice.

Jeho svěřenci budou muset pořádně zabrat, aby se do Pittsburghu ještě podívali. A hlavně, neštvat Malkina.

Pittsburgh - Carolina 7:4 (2:3, 2:0, 3:1), stav série: 2:0.
Branky: 9., 49. a 53. Malkin, 2. Crosby, 24. Talbot, 40. Kunitz, 59. Kennedy - 4. Larose, 9. J. Jokinen, 13. Seidenberg, 43. Eaves. Vyloučení: 9:9. Bez využití. Střely na branku: 42:28. Diváci: 17 132 (Mellon Arena). Hvězdy utkání: 1. Malkin, 2. Kunitz, 3. Crosby (všichni Pit.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud