27. května 2009 • 04:13

Pittsburgh vyhrál i počtvrté, je ve finále!

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Je dobojováno! Hokejisté Pittsburghu Penguins porazili Carolinu na jejím ledě 4:1 a po zásluze se radují z postupu do finále Stanley Cupu. Hurricanes v sérii nevyhráli ani jediný zápas, což se jim stalo vůbec poprvé v historii klubu.



Carolina přitom odehrála asi své nejlepší utkání v sérii, konečně se jí podařilo z ledu vymazat Jevgenije Malkina, celý tým hostů se dokonce dostal k pouhým pětadvaceti střelám. Ani to ale domácím nestačilo. Penguins totiž ukázali, že dokáží potrestat každou, byť sebemenší chybu.

Začátek zápasu vypadal pro Hurricanes nadějně. Už po devadesáti sekundách se totiž trefil Eric Staal a snad každý domácí fanoušek si vzpomněl, co to pro jeho tým znamená. V play off totiž letos platilo jednoduché pravidlo - pokud Staal skóruje, Carolina vyhraje.

Za dalších sedm minut bylo ale vyrovnáno. Phillipe Boucher napřáhl od modré, obránce Seidenberg puku uhnul a dal tak příležitost Fedotěnkovi tečovat puk za záda bezmocného Cama Warda.

Zatímco za první inkasovaný gól brankář Ward vůbec nemohl, druhý už padl jen a jen jeho vinou a rozhodujícím způsobem ovlivnil běh celého zápasu. Bez jakékoliv nadsázky se dá říci, že šlo o nejhloupěji inkasovanou branku letošního play off.

VIDEO - Podívejte se na Wardovu strašidelnou minelu:




Ve druhé třetině Carolina dřela a hnala se za vyrovnáním. Opět však rozhodla jedna drobná chyba obránce na modré čáře, po níž přišel únik tří hráčů proti dvěma, jenž zakončoval osmatřicetiletý veterán Bill Guerin.

Ani poté se Hurricanes nevzdali a snažili se výsledek zápasu ještě zvrátit. Úžasným způsobem se prezentoval především střelec jediné branky domácích Staal, podruhé už ale vynikajícího Fleuryho nepřekonal.

Výhru 4:1 pečetil gólem do prázdné brány Craig Adams. Pittsburgh Penguins si tak v nejkratší možné době zajistil postup do finále Stanley Cupu a o jeho soupeři může být rozhodnuto už zítra, pokud Detroit doma porazí Chicago. První zápas velkého finále, ve kterém se dost možná po roce utkají znovu ti samí soupeři, je na programu 5. června.

Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 1:4
(1:2, 0:1, 0:0)
Branky: 2. E.Staal - 9. Fedotěnko, 19. Talbot, 33. Guerin, 59. Adams.
Střely: 31:25.
Konečný stav série: 0:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud