17. srpna 2016 • 16:39

Ústí udrželo střelce Roubíka a chce zopakovat semifinále

Autor: Jan Pechánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně se stali největším překvapením WSM ligy, v play off bojovali dokonce o postup do baráže. HC Slovan Ústí nad Labem vstupuje do dalšího ročníku, ve kterém by tým kolem zkušeného Jaroslava Roubíka rád úspěch zopakoval. „Snažíme se jít trochu jinou cestou a poslední sezony nám ukázaly, že je to cesta správná,“ říká Jan Čaloun, sportovní manažer klubu.



Do dalšího ročníku WSM Ligy Slovan vstoupí jako jeden z adeptů na postup do play off. A to i přesto, že tým opustili zkušený Petr Tenkrát, obránce Jan Pohl a David Tůma, který během základní části posbíral šestačtyřicet bodů. Klub naopak posílil hlavně o obránce Petra Přindiše, dále přišli útočníci Daniel Vrdlovec a Zdeňek Doležal. Trenéři Miroslav Mach a Tomáš Mareš zkouší i dva juniory ze Sparty a ze Slavie, Vojtěcha Komárka a Aleše Furcha.

Nejvíce však ústecké fanoušky zajímala situace kolem střelce Jaroslava Roubíka. Osmatřicetiletý útočník a hrající legenda první ligy nakonec v Ústí zůstává. Bývalý hráč Hradce Králové a odchovanec pražské Sparty v poslední sezoně získal devětadevadesát bodů, v první lize jich dohromady nasbíral už 922! A bude je sbírat dál. „Hledáme hráče, kteří chtějí hrát za Slovan a kteří ke klubu něco cítí. Tahle cesta funguje, měnit jí nebudeme. Nejsou ani žádné problémy v kabině, nic zásadního jsme neřešili. Parta je výborná,“ hodnotí olympijský vítěz z Nagana situaci v týmu.

Radost ústeckých hokejistů
Radost ústeckých hokejistů

Klub z Ústí nad Labem v poslední sezoně šokoval všechny fanoušky první ligy. Do předkola play off Slovan postoupil z osmého místa a s Kadaní si poradil ve čtyřech zápasech. Ve čtvrtfinále hokejisté Ústí narazili na Kladno, které s šestibodovým náskokem vyhrálo základní část. A zrodilo se největší překvapení sezony - Jágrovo Kladno padlo po šesti zápasech! „Do té série jsme vstupovali jako jasný outsider, ale bojovností kluci dokázali Kladno přehrát,“ vrací se k překvapivému závěru Čaloun. Nad síly Slovanu byla až Dukla Jihlava, která v přímém boji o postup do baráže zvítězila 4:1 na zápasy.

Ústecký hokej se před několika lety potýkal i s finanční krizí, klubu dokonce hrozil krach a krajská metropole mohla být po sedmdesáti letech bez hokeje. „Klub prošel kompletním oddlužením, rozpočet na novou sezonu je necelých sedmnáct milionů korun. Před rokem to bylo ještě o tři miliony méně. Máme finanční limit, nad který hráč jít nemůže,“ dodává Čaloun.

Slovan má za sebou momentálně čtyři přípravné zápasy, ve kterých třikrát zvítězil. Do WSM Ligy Ústí vstoupí 7. září zápasem v Mostě, doma se poprvé představí o dva dny později proti Kadani.

Vstoupit do diskuse
0