Miroslav Horák
14. srpna 2023 • 11:43

Tady začal Draisaitl. Čech o tom, proč volí Kanadu: Necítil jsem velkou šanci

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před týdnem v Břeclavi zaknihoval čtyři góly, pět bodů a bezva odezvu z kanadského klubu, kam se vydává. Matěj Kubiesa patří v zemi mezi nejtalentovanější útočníky ročníku 2006, na bojišti to umí dát najevo. Experti chválí jeho zápal, bruslení, předvídavost či schopnost chytrého zakončení. Na poháru Hlinky a Gretzkyho to dával najevo. Proč odchází ven a nezůstává v Třinci? „V Kanadě budu mít větší prostor pro zlepšení své hry,“ nepochybuje posila Prince Albert Raiders.



V českém hokeji je to v posledních dnech velké téma. Úprk řady šikovných junáků za oceán do Canadian Hockey League (CHL). Do organizace sdružující tři elitní juniorské soutěže: WHL, OHL a QMJHL, odkud si každý rok kluby NHL na draftu zabírají kopici plejerů.

Samo sebou, že i tenhle sen frýdeckomístecký rodák žije. Věří si. Má důvod. Ze stále ještě 16letého učně by Raiders mohli vykutat hodně zajímavý artikl do budoucna. Hokejovou školu tu před pár roky absolvoval i jistý Leon Draisaitl.

A proč nezůstává v Třinci, odkud zásobují mládežnické národní týmy? Svízel spočívá v tom, že renomovaná tuzemská značka

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud