12. května 2011 • 22:32

Skvělý obrat Rusů v závěru poslal ze hry Kanadu

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska zkompletovali čtveřici semifinalistů MS na Slovensku. Ve čtvrtfinále porazili Kanadu těsně 2:1, přestože ještě na začátku 50. minuty prohrávali. Vítězný gól vstřelil Ilja Kovalčuk. V pátečním boji o finále čeká sbornou od 20:15 Finsko, v odpoledním semifinále na sebe předtím narazí Česko a Švédsko.



Kanada měla okamžitě po pěti vteřinách od úvodního vhazování k dispozici přesilovku, což jen podpořilo její velký úvodní tlak, ovšem ruský brankář Barulin při něm neinkasoval. V páté minutě Tavares z obrovské šance pálil do horní tyče.

Následně hráli první přesilovku také Rusové - Radulov našel zpoza branky Těreščenka, který první střelu sborné mezi tyče namířil ve vyložené příležitosti jen do gólmana Berniera. Po skončení přesilovky se proháčkoval do šance Afinogenov, ale Bernier sklapl k sobě betony včas. Další možnost měl opět Těreščenko, jenže Bernier mu i v tomto okamžiku překazil radost z vedoucího gólu.


Vynikající hokej, který zvedal diváky ve vyprodaném hledišti ze sedadel, pokračoval i v druhé třetině. Kanaďané po své drtivé střelecké převaze v první dvacetiminutovce (17:6) už sice neměli zdaleka tolik navrch, ale v polovině 26. minuty je poslal do vedení Spezza, kterého ideálně našel před Bernierem bránící Pietrangelo.

Vyrovnat mohli Morozov a ve své další slibné příležitosti Těreščenko, jenže Bernier zůstával nadále pozorný a neprůstřelný. Naopak v 35. minutě byl blízko navýšení náskoku Nash, jenže v tísni už nedokázal bekhendem zamést kotouč za záda ležícího Barulina.

Tvrdý souboj o puk
Tvrdý souboj o puk


Hned v úvodu třetí třetiny napálil Nikulin horní tyčku, od níž se puk za zády bezmocného Berniera odrazil ještě k jeho pravé tyči a následně zpět do hřiště. Hrálo se dál, ale sudí se posléze k inkriminovanému momentu vrátili a po dlouhé konzultaci s českým videorozhodčím Halasem usoudili, že gól nepadl.

Rusové si tak na vyrovnání museli počkat až do svého oslabení na začátku 50. minuty, kdy se Kajgorodov na kruhu pro vhazování po Barulinově levici zmocnil puku a místo prostého vyhození vyrazil k nevídanému sólu. Obhodil si dva kanadské hráče, ustál i seknutí holí od Phaneufa a rychlou střelou zápěstím vyrovnal.


Kanaďané poté zvýšili obrátky, Skinner ale pálil pouze do Barulina. V 53. minutě ovšem Radulov ideálně našel zpoza Bernierovy branky mezi kruhy zapomenutého Kovalčuka, jenž pohotově zamířil mezi betony kanadského gólmana a převážil vývoj skóre na stranu sborné. Kanaďané se sice hnali za vyrovnáním, ale to už jim v atraktivní a dramatické bitvě nepřinesla ani závěrečná minutová hra bez brankáře.

Kanada - Rusko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. Spezza (Pietrangelo) - 50. Kajgorodov, 53. Kovalčuk (Radulov, Kalinin). Rozhodčí: Lärking (Švéd.), Kurmann - Arm (oba Švýc.), Děďulja (Běl.). Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 9300.

Sestavy:

Kanada: Bernier - Phaneuf, Burns, L. Schenn, Methot, Pietrangelo, Colaiacovo, Gragnani - Neal, Spezza, Nash - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Eberle, Duchene, E. Kane - Stewart, Tavares, Skinner - Vermette. Trenér: Ken Hitchcock.

Rusko: Barulin - Aťjušov, Tjutin, I. Nikulin, Jemelin, Kornějev, Kalinin, Kulikov - Radulov, Těreščenko, Kovalčuk - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Afinogenov, Gorovikov, Ovečkin - Kuljomin, Arťuchin, Kajgorodov. Trenér: Vjačeslav Bykov.





Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud