26. prosince 2015 • 18:10

Špaček se blýskl nájezdem, v rozstřelu ale chyběl: Nevadilo mi to

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrý týmový výkon si pochvalovali hráči české hokejové dvacítky při vstupu do mistrovství světa v Helsinkách proti Rusku. Jen je mrzelo, že nemohli po souboji s favoritem slavit výhru, protože neudrželi vedení z 34. minuty po trefě Michaela Špačka z penalty a podlehli 1:2 po samostatných nájezdech.



Útočník Špaček byl hlavní postavou druhé poloviny druhé třetiny. Nejdříve jeho gól v přesilovce pro postavení Davida Kašeho v brankovišti neplatil, pak byl ve 34. minutě při úniku faulován a z trestného střílení gólmana Alexandra Georgijeva znovu překonal.

"Na ten neuznaný gól jsem nemyslel. Měl jsem čistou hlavu a snažil jsem se to udělat, jak nejlépe jsem mohl. Dopadlo to, jak jsem chtěl," neskrýval Špaček spokojenost nad zakončením do forhendu a střelou nad lapačku ruského gólmana.

V rozstřelu se Špaček neobjevil. "Trenér se ptal hráčů, kteří ho napadli. Kaše, Chlapík i Lakatoš umí nájezdy, takže jsem byl naprosto v pohodě a nevadilo mi to," dodal Špaček.

"Předvedli jsme dobrý týmový výkon, všichni makali na tisíc procent. Škoda, že jsme nedali více branek a nevyhráli. Výkon nás nakopl, i gólman chytal výborně. Máme sice jenom bod, ale i přesto to byl výborný vstup do turnaje," řekl kapitán Dominik Mašín. "Měli jsme dobrou taktiku, která fungovala a vyplatila se. Můžeme se od toho odrazit," doplnil zadák Peterborough z OHL.

Brankáře Vítka Vaněčka překonal jen v 50. minutě Artur Lauta a v nájezdech Maxim Lazarev. "Byl to dobrý zápas. Kluci hodně blokovali, takže Rusové pořádně nevystřelili. Je to škoda, že jsme prohráli," uvedl devatenáctiletý gólman, který chytá na farmě Washingtonu v celku South Carolina Stingrays v ECHL.

Proti Lautově dorážce byl bezmocný. "Někdo vystřelil a od brusle se to odrazilo přímo k Lautovi, který mi to dal pod rukou," řekl Vaněček. Jinak pokusům Rusů úspěšně čelil. "Trenéři nejvíce upozorňovali nás gólmany na jejich přesilovky, protože oni hodně střílí a zkouší to i z dálky."

Ocenil atmosféru více než deseti tisíc fanoušků v Hartwall Areně. "Je to tady výborné. Přišlo hodně lidí, je to tady velké, vážně se mi tu líbí. Je to tu podobné jako v O2 areně," prohlásil Vaněček.

Michal Špaček překonává ruského brankáře Georgijeva ze samostatného nájezdu
Michal Špaček překonává ruského brankáře Georgijeva ze samostatného nájezdu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud