Pavel Bárta
5. ledna 2018 • 22:50

Pro úspěch na MS se podřídí všemu. Švédové si razili cestu přes garáž

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BUFFALA | Jsou věci, které během šampionátu bublaly pod pokličkou, a otevřeně se o nich moc nemluvilo. Třeba o mizerných návštěvách. Vykazovaná čísla spíš budila podezření, jestli do nich nezapočítali taky všechny dobrovolníky, policisty, vrátné, údržbáře a ometáky, co se jich potloukalo daleko široko. Pro jistotu dvakrát.



Lístky na některá utkání se prodávaly klidně jen za šest dolarů (asi 130 korun). Ani to nepomohlo. Do KeyBank Areny zabloudilo nejvíc lidí na zápas Kanady s Finskem (přes devět tisíc), díky 44 592 fanouškům, kteří mrzli při zápase Kanady a USA pod širým nebem, se celkový počet přehoupl přes 220 000, což řadí tohle mistrovství světa na desáté místo v historii.

„Víte, kolik diváků jsme měli v roce 1989 ve Švýcarsku? Třicet šest tisíc. Dohromady,“ vytáhl šéf IIHF René Fasel oblíbenou historku, kterou s úspěchem omílá několik let. Spokojenost prý není na místě, ale v Buffalu to dopadlo ještě slušně.

Pro úspěch na turnaji se podřídí všemu. Švédové si razili cestu přes garáž
Video se připravuje ...

Švédové úspěchu podřídili všechno. Do boje o zlato si razili cestu přes garáž. Zázemí měli v menší hale Harbour Center. Jako Slováci či Bělorusové. A tak si to na každý trénink a zápas v hlavní aréně museli štrádovat hezky po schodech k výtahu, vyjet dvě patra a vymrzlou garáží plnou zplodin se vydat do přilehlé arény: sjet eskalátorem do vstupní haly a tudy projít do zápasové kabiny. Po utkání zase naopak.

Někdo vyrážel na túru v plné zbroji, jiný se převlékl do suchého. S vakem na zádech vypadal jak šerpa. Při teplotách, které v Buffalu vládly, to bylo o zdraví. Cestou se ale hráči Tre kronor mohli pozdravit s rodiči a fanoušky. A po vypadnutí jiných týmů se Švédové do většího pohodlí stěhovat ani nechtěli. V původní kabině zůstali, protože jim nosila štěstí. Neměli důvod to měnit.

Góly

Domácí: 33:07. Söderlund

Hosté: 21:49. Dubé, 58:20. Steenbergen, 58:46. Formenton

Sestavy

Domácí: Gustavsson (F. Larsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, A. Nylander (A), Andersson (C) – Pettersson, L. Lindström, J. Boqvist – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.

Hosté: Hart (C. Point) – Timmins, Mete, Fabbro (A), Clague (A), Bean, Makar, C. Foote – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Gadjovich, Steenbergen, Batherson – M. McLeod.

Rozhodčí

Mikko Kaukokari (FIN), Robin Šír (CZE) – Peter Šefčík (SVK), Jiří Ondráček (CZE)

Stadion

Key Bank Center, Buffalo

Návštěva

17544 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud