Jan Denemark
25. prosince 2021 • 10:33

5 největších hvězd MS U20: švédský tahoun i bek, co ovládl draft NHL

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou největší hvězdy nadcházejícího juniorského šampionátu?Kdo jsou největší hvězdy nadcházejícího juniorského šampionátu?FOTO: Koláž iSport.cz

    Na druhý svátek vánoční startuje v kanadských městech Edmontonu a Red Deeru mistrovství světa juniorů. Hokejové naděje, včetně těch českých, budou pod drobnohledem. Kdo jsou největší hvězdy nadcházejícího šampionátu?

  • William Eklund 

    19 let
    útočník
    Švédsko

    Sedmička posledního draftu, do které vedení San Jose vkládá obrovské naděje. Devatenáctiletý centr je hráčem, jenž na první pohled nemá slabé místo. „Excelentní bruslení doplňuje kvalitní přihrávkou i střelou,“ popsal herní styl mladého Švéda kanadský expert na mládež Scott Wheeler. William Eklund má navíc schopnost spojovat, držet celou formaci pohromadě a udávat její tempo. Přesně takoví hráči jsou ti nejcennější, jak pro potřeby národního celku, tak i v NHL.

    William Eklund William EklundFoto Reuters

  • Owen Power 

    19 let
    obránce
    Kanada

    Patnáctý obránce v historii, jehož si některý z klubů NHL vybral jako jedničku draftu. Letos na něj ukázalo Buffalo. Kanaďan, jehož příjmení znamená v překladu síla nebo moc, působí na ledě přesně tak. Owen Power ovládá prostor a z pozice obránce je schopný silou přetlačit soupeře vpředu i vzadu. „Viděl jsem ho pár dní zpátky v akci v Michiganu a byl neuvěřitelný. Bude to opravdu top hráč v NHL,“ smekl Scott Wheeler.

    Owen Power Owen PowerFoto Profimedia.cz

  • Matty Beniers 

    19 let
    útočník
    USA

    Američan, jenž už se bez vlastního přičinění zapsal do historie. Nováček NHL ze Seattlu z něj totiž udělal svou první volbu ve své historii. Šikovný centr, majitel zlata z posledního šampionátu U20 by měl být jednoznačným tahounem při cestě za obhajobou. „Ale zároveň nikdy nevypustí nic do defenzivy,“ shrnul přínos devatenáctiletého mladíka Scott Wheeler. Celek Spojených států oslabil, odešel silný ročník a na Mattym Beniersovi tak bude ležet velká tíha.

    Matty Beniers Matty BeniersFoto Profimedia.cz

  • Cole Perfetti 

    19 let
    útočník
    Kanada

    Šikovnost, rychlé nohy a střela, jež snese nejpřísnější parametry. Cole Perfetti je svými schopnostmi prostě klasické křídlo. Desátá volba z roku 2020 ukázala své umění už na posledním šampionátu dvacítek, kde jen pět jeho spoluhráčů získalo větší počet bodů. Nyní mu bude patřit místo v elitní formaci a ofenzivní produkce týmu půjde hodně za ním. Úspěch kanadského celku bude záležet na tom, jak si s rolí poradí.

    Cole Perfetti Cole PerfettiFoto ČTK / AP / Jeff McIntosh

  • Kent Johnson 

    19 let
    útočník
    Kanada

    Na levém křídle má výběr javorového listu soustředěnu největší palebnou sílu. V první formaci Cole Perfetti, ve druhé Kent Johnson. Vlasatého šikulu si vybral na draftu Columbus z pátého místa a víceméně řekl: „Ano, Kent Johnson se stane naší příští hlavní tváří.“ Hráč s úžasnou tvořivostí, schopný vymýšlet nečekaná řešení. Pokud má den a dobře se vyspí, hokej v jeho podání vypadá jako ta nejsnazší věc na světě.

    Kent Johnson Kent JohnsonFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud