26. prosince 2022 • 13:44

Hvězdy Kanady na MS do 20 let: tichý kapitán, supertalent i osina za krkem

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Zápasem proti největšímu favoritovi zahájí česká dvacítka juniorské mistrovství světa. Prvním soupeřem bude v Halifaxu v noci na úterý 27. prosince (0:30 SEČ) domácí Kanada, která obhajuje zlato ze srpnového odloženého šampionátu v Edmontonu. Deník Sport a web iSport.cz představuje šest hráčů, kteří by měli patřit k oporám javorových listů.

  • Benjamin Gaudreau

    Brankář
    Sarnia (OHL)
    Draft NHL: 2021 San Jose, 3. kolo (81. celkem)

    Brankáři se na juniorském šampionátu zdáli být každoročně slabinou kanadského celku. Gaudreau, který by měl být jedničkou, nezazáří jako svého času Carey Price, ale vynasnaží se s tím skoncovat. Javorové listy nebudou potřebovat, aby jejich gólman byl ústřední postavou turnaje, ale musí mít jistotu, že jim neprohraje zápasy. Naděje San Jose nevykazuje v OHL oslnivá čísla, tým Sarnie však nepatří defenzivně k nejlepším. Loni vychytal zlato na MS osmnáctek a byl vyhlášen nejlepším brankářem.

  • Olen Zellweger

    Obránce
    Everett (WHL)
    Draft NHL: 2021 Anaheim, 2. kolo (34. celkem)

    Nevelký postavou (178 cm), zato efektivní. Vynikající bruslař a obrovský dříč. V draftu 2021 dostalo přednost osm jiných beků, než po něm chňapl Anaheim, který si v prvním kole zajistil útočníka Masona McTavishe. Po další sezoně byl Zellweger vyhlášen nejlepším obráncem WHL, v srpnu získal zlato na dvacítkách a zvolili ho do all-stars. S Brandtem Clarkem budou dirigenty zadních řad.

  • Brennan Othmann

    Útočník
    Peterborough (OHL)
    Draft NHL: 2021 New York Rangers, 1. kolo (16. celkem)

    Jako jeden z nejlepších útočníků OHL by měl v kanadském celku zastávat významnou roli, pravděpodobně v prvním útoku vedle Shanea Wrighta, s nímž hrál do patnácti let v útoku za Don Mills. Má výbornou střelu, rychlost a šikovnost se v něm snoubí se schopností stát se pro soupeře osinou za krkem. S oblibou je vytáčí i jakmile dá gól. Třeba naoko chlácholivým poplácáním po hlavě nebo hádkou přímo u jejich střídačky.

  • Logan Stankoven

    Útočník
    Kamloops (WHL)
    Draft NHL: 2021 Dallas, 2. kolo (47. celkem)

    Jeden z deseti hráčů, kteří získali zlato na předchozím šampionátu dvacetiletých, titul mistra světa má taky z osmnáctek. Nejlepší hráč všech soutěží CHL za minulou sezonu je dalším z předpokládaných kanadských lídrů a ústřední postavou nabušené ofenzivy javorových listů. Bojuje s příkladnou vervou, jaká nemá obdoby. Klasický produkt WHL bojuje s příkladnou vervou. Navzdory menšímu vzrůstu (173 centimetrů) je díky své rvavosti schopen vyhrát každý souboj a odklidit soupeře z cesty. Klidně se může zařadit mezi nejlepší účinkující na šampionátu.

  • Shane Wright

    Útočník
    Seattle (NHL)
    Draft NHL: 2022 Seattle, 1. kolo (4. celkem)

    Hodně pohledů se bude upírat právě na něj. Když se nestal jedničkou letošního draftu a řada na něj došla až ze čtvrtého místa, tvářil se kysele. Do sestavy Seattlu se zatím moc neprosadil, což spustilo další cirkus. V NHL sehrál zatím osm zápasů (1+1), byl i na farmě, ale má potenciál stát se jednou pilířem Krakenu. Kapitánem Kanady byl už v osmnáctce, nyní dostal céčko znovu. V kabině prý není příliš hlasitý, vede vlastním příkladem. Jako první centr javorových listů může patřit k hvězdám turnaje.

  • Connor Bedard

    Útočník
    Regina (WHL)
    Draft NHL: 2023

    Generační supertalent, příští velká věc. S kanadským spoluhráčem Adamem Fantillim by mohli jít v příštím draftu NHL pěkně za sebou jako jednička a dvojka. Zlato získal už na srpnových dvacítkách, na osmnáctkách triumfoval už v roce 2021. Se 64 body a 27 góly ve 28 zápasech byl odskočeným lídrem produktivity a nejlepším střelcem WHL, zažil pár pětibodových zápasů. Věci, jaké předvádí, berou dech. Fascinuje vynikajícím bruslením a nadpozemskou šikovností.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud