Michal Koštuřík
Premium
7. ledna 2023 • 12:20

Svozilův příběh: kapitán z rodiny beků. Hraje s Bedardem, talent má i bratr (16)

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítej na světě! Budeš se jmenovat Stanislav a hrát hokej na pozici obránce. Jako děda a táta. Životní směr Stanislava Svozila (19) byl daný, pokračuje v rodinné tradici. Kapitán stříbrné „dvacítky“ vynikal odmalička. „Je vítězný typ, pořád chtěl vyhrávat,“ přibližuje Vladimír Kočara, jenž ho vedl v mládeži Přerova. Nepřekvapí, že nevšední talent má i jeho bratr David (16), toho času člen kádru finského Ilvesu Tampere U-20. Samozřejmě také bek… 



Kdyby neměl v krvi hokej, možná je z něj profesionální karbaník. Karty Stanislav Svozil miluje, při působení v zámoří se naučil nové hry. Se sedmdesátiletým dědou chodí rybařit, a i když má v hlavě kariéru v NHL, nezapomíná na to, odkud vzešel. Je hrdý Přerovák. Podobně jako jeho spoluhráči z úspěšného výběru a spolužáci ze základky Martin Ryšavý a Tomáš Suchánek.

Když dostal Svozil od trenéra Radima Rulíka na dres „céčko“, byla to logická volba. Jako vůdce se profiloval od dětských let. Toužil za každou cenu vyhrát v zápase i na tréninku. Ačkoliv nastupoval se staršími, dokázal se prosadit. „Odmala byl výrazný a biologicky napřed oproti vrstevníkům. Mohl se rovnat i s ročníkem 2001,“ líčí Vladimír Kočara, trenér a sportovní manažer mládeže Zubrů Přerov. „Táhl tým společně s Martinem Ryšavým. Oba zažili ještě dobu, kdy se hrálo po třídách. Takže byli v týmu s kluky narozenými na podzim 2002. V tom měli výhodu,“ doplňuje.

V patnácti přešel talentovaný zadák do Komety, aby se dál rozvíjel. Záhy dostal

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud