Miroslav Horák
Premium
18. prosince 2023 • 18:50

Reichel o juniorech: Možná je Kulich nový Pastrňák. Proč po MS odejde?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Horda zkušeností z největších válečnických bitev v ledových arénách Roberta Reichla (52) dost naučila. Například: „Kdykoli naši hráči vyhlašovali nejvyšší cíle, nic z toho nebylo, dopadli jsme bídně,“ říká pro iSport.cz a deník Sport před vánočním startem MS dvacítek jeden z jejích trenérů. Výprava už je v Göteborgu, kde ji v úterý čeká první příprava s Lotyši.



Je trojnásobným světovým šampionem, olympijským vítězem, s Milošem Říhou pracoval u národního mužstva. Teď je k ruce Patriku Augustovi a těší se na přílet Jiřího Kulicha z USA, byť zatím ne zcela potvrzený. Robert Reichel dobře ví, že jde o hráče, jenž vám vyrovnané duely dokáže překlopit na potřebnou stranu. „Jednou může být na stejné úrovni jako Pastrňák,“ vypálí bývalý vynikající centr, v extraligovém Litvínově parťák hlavního kouče Karla Mlejnka.

Jaké to vůbec je přeskočit z extraligy ke dvacítkám?
„Práce je to stejná nebo podobná. Akorát těmhle klukům musíte víc ukazovat, co by měli hrát a jak. Nejsou ještě tolik vyhraní jako dospělí chlapi. Ovšem na ledě jsou oni a nikdo to za ně neodehraje.“

A přímo pro vás osobně? Jak vychází srovnání áčkové reprezentace s dvacítkou?
„Je velký rozdíl v tom mít pod sebou hotové hráče a kluky, kteří českému hokeji můžou v budoucnu pomoci. Je jenom na nich, zda to dokážou, nebo ne. Perspektivu ovšem mají. Já si to užívám, každá akce nebo i stáž vás obohacuje. A já se učím pořád. Vidím hodně tréninků v NHL, v AHL, mám možnost je vidět živě. Ale byl jsem třeba i v menších státech, například v Bulharsku. Všude vás to obohatí. Dvacítka není výjimkou. Vidíte tréninky Švédska, Finska, teď omrkneme Kanadu. Pokud je trenér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud