30. dubna 2015 • 11:00

Konec nadějí! Ručinský ani Židlický na MS startovat nebudou

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, co se dalo čekat, už je oficiální. Útočník Martin Ručinský (44) se nepřipojí k reprezentaci. Neumožní mu to zdravotní stav. „Ten bohužel není takový, aby garantoval, že může ve stoprocentním stavu a výkonnosti startovat na šampionátu,“ uvedl Pavel Kolář, vyhlášený fyziotepauet, u něhož útočník byl ještě včera na vyšetření.



„Byl by to risk nejen pro aktuální mistrovství, ale i pro jeho zdraví v budoucnosti,“ dodal Kolář, jenž je známý tím, že je schopný během krátké doby dát do pořádky všechny zdravotní neduhy. Ovšem Ručinského problémy s krční páteří byly příliš vážné. „V tomto duchu jsem informoval i trenéra Růžičku,“ dodal Kolář.

Hrozně mě to mrzí, ale v tomhle stavu by byl risk, kdybych hrál. Jedna blbá rána by mě mohla vyřadit. Bude lepší, pokud místo dostane někdo zdravý,“ líčí útočník svoje dojmy pro iSport.cz.

Oporu mistrovského Litvínova brzdí především problémy spojené s nervem krčního obratle. Nerv krčního obratle je nateklý, nechce splasknout a dělá neustále problémy. Ustavičně mě brní ruka, nemám v ní pořádnou sílu. Když se třeba rychle podívám nalevo, nateklý nerv se skřípne a vystřelí mi do ruky. Najednou máte pocit brnění, jako když si ji v noci přeležíte a nemůžete ji zvednout, nic,“ říká čtyřiačtyřicetiletý hokejista.

 Vyloučený je zároveň start obránce Marka Židlického z Detroitu, jenž kvůli otřesu mozku neodehrál noční zápas s Tampou, které Red Wings  podlehli 0:2 a v play off končí.

Účastník šesti MS naposledy reprezentoval loni v únoru na olympijských hrách v Soči, ze šampionátu v Minsku se omluvil. Pod pěti kruhy se produktivní bek představil třikrát a startoval i na Světovém poháru v roce 2004. Ve sbírce má bronz z olympiády 2006 a stejný kov z MS 2011.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud