Martin Tomaides
1. května 2015 • 11:01

Chceme jedině zlato, říká Seguin, který v Praze dal první gól v NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prahu zná, svou kariéru v NHL tu v roce 2010 začal v dresu Bostonu. Už za pár hodin Tyler Seguin ve stejném městě odehraje i svůj první ostrý zápas v dresu kanadské reprezentace. "Jsem tady pro zlatou medaili, tu chci získat pro svou zemi," řekl po čtvrtečním tréninku třiadvacetiletý útočník Dallasu Stars.



Kanadská pouť šampionátem začíná v pátek, jste připraven?
"Popravdě o mistrovství světa jsem toho moc nevěděl, ale tady v Evropě je to vážně velké. Zatímco my v zámoří, když nehrajeme, sledujeme bitvy o Stanley Cup. Navíc nabídka reprezentovat národní mužstvo se zkrátka nedá odmítnout. Jsem šťastný, že tu jsem."

Do Česka s vámi přijelo mnoho známých jmen.
"Je to tak, navíc jak jsem sledoval, tak se sestava doplňovala a vylepšovala každým dnem. Na papíře jsme velice silní. Ale tým nestojí na individualitách, je to o celém mužstvu."

Takže Kanada chce na turnaji zlato?
"Ano, pro něj jsme sem přijeli. I když Praha je nádherná a rozhodně to je dobrý nápad objevit se tu a prohlídnout si místni scenérie, ale já jsem tady pro zlatou medaili. Tu chci získat pro svou zemi."

VIDEO: Seguin dal první gól v NHL v pražské O2 Areně

Jaká byla reakce v kabině když jste se dozvěděli, že mužstvo na šampionátu doplní Sidney Crosby ?
"Byli jsme nadšení. Není žádné překvapení, že jde o nejlepšího hokejistu světa a kdykoliv se může připojit k týmu je obrovskou posilou. Navíc je to skvělý chalpík do kabiny a vynikající lídr."

V pondělí čeká Kanadu také bitva s domácím Českem, už jste zkoumali, koho domácí tým proti vám nasadí?
"Ne, soupisku jsme ještě neviděli. Ale už jsem si stihl popovídat s Jaromírem Jágrem , se kterým jsem chvíli hrál v Bostonu. Vypadá už pořádně natěšený, zápasy před domácím publikem bere hodně vážně."

Co jste si s Jágrem povídali?
"Prohodili jsme jen pár slov, rád jsem ho potkal. Je neskutečné, co pořád dokáže na ledě předvádět."

Prahu jste před lety navštívil s Bostonem, který tu v roce 2010 začínal sezonu dvojutkáním proti Phoenixu. Pamatujete si z této návštěvy něco?
"Rozhodně, dnes ráno jsem si vzpomněl, že jsem tu vstřelil svůj první gól v NHL. Myslím, že to navíc bylo i v této hale. Krásné město, těším se, až si to tu znovu projdu."

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud