15. května 2015 • 21:15

Kanaďané žasli na žižkovské věži. JÁGR, zařval si Seguin s Čechy

Autor: vrb, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to superhvězdy, ale na Jágra prostě nemají. Alespoň v Česku ne. Kanadští hokejisté vyrazili po hladkém postupu do semifinále MS sledovat, kdo bude jejich soupeřem. České vítězství nad Finskem a řádění Jaromíra Jágra ve čtvrtfinále sledovali zámořští hráči při večeři. „Lidé tu hokej milují,“ uznal kanadský mladík Tyler Seguin.



Kanada své čtvrtfinále s Běloruskem ovládla jasně 9:0, pak zamířila na večeři do restaurace na žižkovské televizní věži. „Celá místnost najednou začala skandovat Jágrovo jméno, tak jsem začal taky. Musel jsem si to i natočit. Jáááromír Jágr!“ pravil s úsměvem Seguin.

Útočník Dallasu také s mírnou nadsázkou popsal Jágrovu největší přednost. „Zadek,“ smál se. „Je to velký a silný chlap a umí toho využít.“

Seguin tuší, že semifinále s českým týmem nebude jednoduché. Zvlášť kvůli atmosféře. „Mají dobrý tým a bude to těžké, poženou je i skvělí diváci.“

Podobně o atmosféře na českém šampionátu mluvil i Claude Giroux. „Je bláznivá, ale budeme se ji snažit uklidnit. Jak? Tím, že dáme nějaké góly,“ usmál se kapitán Philadelphie.

Ten si v úvodu Jágra dobíral tím, že ho nezná, což řekl novinářům. Teď už však zvážněl. „Hraje skvěle, tyto velké zápasy miluje. Ve čtvrtfinále proti Finům na ledě dominoval,“ uznal Giroux.

Jeho samotného překvapilo, v jaké formě Jágr je. „Docela ano. Hodně dbá o své tělo a hodně na sobě dře. Z toho v těchto těžkých zápasech těží,“ dodal 27letý centr.

Když byl Jágr ve Flyers, hodně mladým hráčům včetně Voráčka legendární útočník pomohl. „A nejenom jemu ale i mně nebo i hráčům jako Sean Couturier. Hodně jsme se od něj všichni naučili. Když jsme viděli, jak makal na ledě, museli jsme také. Uvědomili jsme si, že je potřeba zapnout ještě víc,“ přiznal kanadský útočník.

A jak Jágra v semifinále zastavit? „Nesmí dostat puk,“ uzavřel Giroux.

Experti: Je dobře, že nás Kanada ve skupině rozsekala
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud