7. května 2016 • 23:15

Zaplaťpánbůh za dva body, oddechl si po dramatu hrdina Řepík

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Michal Řepík si připsal další důležitý gól v kariéře. V čase 59:01 vyrovnal souboj české reprezentace s Lotyšskem na 3:3 a dal týmu kouče Vladimíra Vůjtka šanci na následnou výhru po samostatných nájezdech.



Národní celek měl druhý zápas na mistrovství světa výborně rozehraný, v 7. minutě vedl 2:0, ale nakonec musel riskovat bez brankáře, aby si vynutil prodloužení. To zařídil Řepík ve svém druhém utkání na šampionátu v kariéře premiérovou trefou a celkově druhou v 11. reprezentačním duelu.

"Byly to nervy. Slibný náskok ze začátku jsme si nechali utéct a Lotyši to dvě minuty před koncem otočili. Zaplaťpánbůh, že jsme to srovnali a v penaltách urvali dva body," oddechl si Řepík po zápase.

Češi díky němu bleskově využili power play, brankář Pavel Francouz z ledu odešel čtyři sekundy před jeho zásahem. Šestý hráč do pole se tak prakticky ještě ani nezapojil do hry.

"Říkali jsme si, že to musíme zkusit a připravovali se na hru bez brankáře. Beci si to dobře dali, Kuba Jeřábek to pustil zápěstím na bránu, já jenom vystrčil hokejku a puk tečoval," popsal svůj premiérový gól na světovém šampionátu.

VIDEO | Sestřih zápasu Lotyšsko - Česko

Hokejisté mají po dvou zápasech pět bodů a jsou v čele skupiny A. "Za stavu 2:0 bych řekl, že je to ztráta. Ale po tom, jak se zápas odvíjel, pro nás dva body budou hodně důležitý," uvedl liberecký útočník, který se s deseti góly dělil o pozici nejlepšího střelce play off.

Podle Řepíka se na českém výkonu projevil i náročný páteční večerní zápas proti Rusku, který tým vedený kapitánem Tomášem Plekancem vyhrál 3:0. "Proti Rusům jsme hráli dobře a dost jsme se vyždímali. Možná nám pak ke konci trochu chyběly síly. Máme pět bodů, což je hodně důležitý," pochvaloval si rodák z Vlašimi.

Dosavadní průběh MS potvrzuje, že světová špička se vyrovnává. Lotyšsko obralo před Českem o bod i Švédsko a v Rusku není nouze ani o další překvapení.

"Žádný zápas nebude jednoduchý. Kazachstán porazil Švýcary, Švédové zase ztratili s Lotyši, my porazili Rusy. Máme těžkou skupinu a pro nás je moc důležité, že jsme na začátek urvali pět bodů. Budeme se teď snažit porazit Švédy," uvedl Řepík k pondělnímu zápasu.

Čeští hokejisté se na výhru nad Lotyšskem hodně nadřeli
Čeští hokejisté se na výhru nad Lotyšskem hodně nadřeli

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud