20. dubna 2019 • 16:21

Ruská Sborná hlásí posily na MS: Z NHL dorazí Kučerov, Malkin i Kovalčuk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska mají pro mistrovství světa na Slovensku jisté hvězdné posily ze zámoří. Trenér Ilja Vorobjov se může těšit na letošního držitele Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL Nikitu Kučerova z Tampy Bay, další ofenzivní eso Jevgenije Malkina z Pittsburghu i Ilju Kovalčuka z Los Angeles.



Dalšími potvrzenými akvizicemi pro sbornou jsou útočník Arťom Anisimov z Chicaga a obránce Michail Sergačov s brankářem Andrejem Vasilevským z Tampy Bay.

Viceprezident Ruské hokejové federace Roman Rotenberg potvrdil jejich účast. Kovalčuk se připojí k týmu už v pondělí, Kučerov, Malkin, Sergačov a Anisimov za týden v sobotu a Vasilevskij ještě o den později.

Pětadvacetiletý Kučerov ovládl produktivitu základní části NHL se 128 body za 41 branek a 87 asistencí z 82 zápasů. Bylo to nejvíce od sezony 1995/96, kdy produktivitě kraloval Mario Lemieux z Pittsburghu se 161 body (69+92) ze 70 utkání a na druhém místě měl tehdy jeho spoluhráč Jaromír Jágr 149 bodů (62+87) z 82 duelů. Ve třech duelech neúspěšné série prvního kola s Columbusem zaznamenal Kučerov jen dvě asistence.

Kučerov dosud reprezentoval Rusko jen na Světovém poháru v roce 2016 v Torontu a na mistrovství světa před dvěma roky ve Francii a Německu, kde získal bronz.

Dvaatřicetiletý trojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem Malkin reprezentoval naposledy na Světovém poháru v Torontu. Na mistrovství světa bude dvojnásobný světový šampion z let 2012 a 2014 startovat poprvé od roku 2015, kdy v Praze a Ostravě získal stříbro.

O čtyři roky starší Kovalčuk, který se před touto sezonou po pěti letech v Petrohradu vrátil do NHL, byl u triumfu na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Tam navázal na zlaté medaile z MS v letech 2008 a 2009. Vasilevskij i Anisimov jsou mistry světa z roku 2014 a dvacetiletého Sergačova čeká v reprezentaci premiéra.

Sborná bude v pondělí 13. května třetím soupeřem českého týmu v základní skupině B v Bratislavě.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Skupina B
Články odjinud