Ondřej Kuchař
10. května 2019 • 12:16

Show na kostce při MS? Vymysleli ji Češi! Bude nejvybroušenější v historii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Po osmi letech hostí Slovensko znovu mistrovství světa. Pořadatelé se poučili z minulých chyb, chtějí mít šampionát vymazlený po všech stránkách. Nejlepší v historii by měla být například audiovizuální produkce na kostce nad ledem. Kompletně se vyráběla v Praze. „Interakcí s publikem bude spousta, lidé se mají opravdu nač těšit,“ usmívá se jeden z šéfů projektu Tadeáš Drahorád.



Chtějí překonat diváckou návštěvnost z roku 2011. Dopomoct jim k tomu má velká hráčská kvalita jednotlivých týmů, ale také mimohokejová zábavu pro fanoušky. „Slovenské mistrovství bude z pohledu diváckého entertainmentu nejvybroušenější v historii,“ tvrdí Tadeáš Drahorád z firmy LIVEBROS, která společně s kolegy z Go4Gold program připravila.

Takřka všechno, co během šampionátu na obrazovkách nad ledem uvidíte, bylo vyrobeno v Praze. Důraz byl kladen zejména na vzájemné působení s fanoušky. Na co se tedy můžete v Bratislavě a Košicích těšit? Souboje diváků ve fandění, měřič hluku, taneční kameru, kiss kameru, napodobování nebo emoji obličejů.

„Také jsme dostali požadavek na rozpohybování maskota, medvěda Macejka. Zdánlivě banální věc, není však moc lidí, kteří umí z 2D obrázku udělat 3D pohyblivou postavičku, která navíc snese nějaká měřítka po grafické stránce. Nic lehkého. Kompletně všechno, co jsme vyrobili, pak schvalovali slovenští pořadatelé i samotná IIHF. Co se jim nezdálo, jsme museli upravit, obvykle šlo jen o technické drobnosti,“ popisuje proces výroby Drahorád, který zároveň vedl rebranding Českého hokeje a tvorbu designu nových dresů.

Hudbu vyberou čeští DJs

Sám jezdí sbírat inspiraci do Severní Ameriky na NHL či NBA. „Byl jsem na většině stadionů. Slovo inspirace nemám rád, protože je v Česku vnímáno, jako že něco kopírujete. My jezdíme studovat. Řekl bych, že nám spíš zámoří dává know-how. Pořád tam jsou v těchhle věcech ohromně napřed, ale přibližujeme se jim,“ dodává.

Cíl divácky mimořádně atraktivního šampionátu přiznává také šéf organizačního výboru MS Igor Nemeček. Chce mistrovství, na které se bude dlouho vzpomínat. Chce pořádnou show. „Dnes už mistrovství není jen o hokeji. Je to pořád pochopitelně číslo jedna, ale lidé se chtějí taky bavit. Během zápasu, o přestávkách. Máme opravdu propracovanou home production v obou halách. Je připravený mapping a všechno ostatní. Snad to diváci ocení.“

V obou městech budou muziku vybírat čeští DJs. Ti budou mít za úkol publikum ve správný čas údernou hudbou vyhecovat, hráčům pak budou pouštět jejich oblíbené písničky během rozbruslení či přerušení. Češi budou mít na starost zábavu i na nejprestižnějších zápasech Slováků v Košicích.

Jedna z mála věcí, která vznikla bez české ruky, je samotný maskot Macejko. Slováci poslali na švýcarskou centrálu IIHF nakreslený návrh. Odtud jim přišlo zpátky pět hotových kostýmů. Ty budou během konání celé akce oblékat cvičení kaskadéři.

SE SIMONOU na MS: Bartošák s Hrubcem ukázali, jak bydlí. S kým jsou na pokoji?
Video se připravuje ...

MS 2019: Češi chtějí medaili. Překvapí nováček z Británie?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud