Zdeněk Janda
19. května 2019 • 11:05

Chytil mimo, v bráně Francouz. A Reichel ukázal, jak pořád umí pálit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | V akci gólman Pavel Francouz, mimo sestavu tentokrát obránce Michal Moravčík a útočník Filip Chytil. Základní zjištění o odpoledním utkání národního týmu s Rakouskem (od 16:15). A také to, že asistent Robert Reichel toho ve 47 letech moc ze svého umění nezapomněl, z deseti puků z kruhu jich při rozbruslení deset poslal golfovými údery nekompromisně do brány. Z toho ty poslední přímo do růžku. „To byla taková zkouška,“ pousmál se.



Byl to moment, který upoutal. Už se blížil konec rozbruslení, když si Reichel , někdejší skvělý útočník, postavil na kruhy deset puků. V kulichu se desetkrát napřáhl a desetkrát se krásně trefil. Z toho se několikrát puk otřel o tyčku. Jenom to zadunělo.

Hlavní kouč Miloš Říha , který trénink sledoval v civilu ze střídačky, hned začal aplaudovat. Stejně jako generální manažer Petr Nedvěd. Reichel za nimi přijel a slyšel chválu. Když dostal od novinářů otázku, jestli ho těší, v jaké je pořád formě, pousmál se: „Tak já to vím!“

„Byla to jenom taková zkouška. Potřeboval jsem si protáhnout záda. A prošel jsem,“ smál se bývalý centr, trojnásobný mistr světa a olympijský šampion z Nagana. A na otázku, na jaké místo sám sebe zařadí, v žertu pokračoval: „Leda do nějaký starý gardy….“

Pak už vážněji mluvil o odpoledním utkání s Rakušany. Ti zatím na turnaji nezískali ani bod, skóre mají 6:28. „Ale bude to daleko těžší než s Itálií, známe je hlavně z přípravy. Bruslí, snaží se dohrávat, jsou agresivní. Sice nemají ani bod, ale jejich výkon nebyl tak špatný,“ upozorňuje Reichel. Národní tým se s Rakušany utkal dvakrát v přípravě na šampionát. Češi sice dvakrát vyhráli, ale inkasovali pět gólů ve dvou utkáních,

Chytat bude Francouz, v záloze bude nachystaný Patrik Bartošák. „Máme plán, podle kterého jedeme. Mám to připravené dopředu,“ řekl k tomu Zdeněk Orct, trenér gólmanů.

Do sestavy se nevejde 19letý útočník Filip Chytil , který se mezi hrající členy nevejde i přesto, že odehrál celou sezonu v New York Rangers.

Konkrétní sestavu kouč Reichel neprozradil. Pouze to, že se do hry dostane třináct útočníků. Takže níže uvedená sestava je odhadem, jak by to mohlo vypadat i na základě včerejšího tréninku.

Pravděpodobná sestava: Francouz - Hronek , D. Musil, Gudas , Kolář, Zámorský , D. Sklenička , Rutta - J. Voráček , Simon, Frolík - J. Vrána, Faksa, Jaškin - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna , Palát - H. Zohorna.

Rychlobruslařky Nikola Zdráhalová a Martina Sáblíková fandily na mistrovství světa v hokeji českému týmu proti Itálii
Rychlobruslařky Nikola Zdráhalová a Martina Sáblíková fandily na mistrovství světa v hokeji českému týmu proti Itálii

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 7 0 0 0 36:7 21
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18
3. Švédsko 7 5 0 0 2 41:21 15
4. Švýcarsko 7 4 0 0 3 27:14 12
5. Lotyšsko 7 3 0 0 4 21:20 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 19:33 6
7. Itálie 7 0 1 0 6 5:48 2
8. Rakousko 7 0 0 1 6 9:40 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud