Ondřej Kuchař
28. května 2021 • 10:29

Vzpoura outsiderů? Ničí sázkaře, ale... Obrat Čechů přinesl ŠEST milionů

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvážnému štěstí přeje. Kdo se na letošním mistrovství světa nebojí vsadit nějakou tu zlatku na hokejové trpaslíky, má už slušně vyděláno. Šokujících výsledků bylo během úvodního týdne šampionátu víc než za poslední roky dohromady. Na překvapeních však nejvíc profitují sázkové kanceláře. Jak se dosavadní rezultáty projevují na strategii sázkařů? Věří Česku? A jaké jsou nejvyšší výhry?



Na středeční výhru Velké Británie nad Běloruskem byl kurz 15! Sázka ve výši jedné tisícikoruny by vám ji rozmnožila na rovných patnáct. Jedinečný šok? Kdepak. Na šampionátu v Rize běžný jev. Skoro každý den se urodí nějaký nečekaný výsledkový kotrmelec. Výhra Bělorusů nad Švédy – kurz 13. Výhra Dánů nad Švédy – kurz 10. Plichta Britů s Dány – kurz 14. A takhle bychom mohli pokračovat dál.

„Hlavně víkend připravil sázkařům řadu nemilých překvapení. Třeba v utkání mezi Kanadou a Lotyšskem mířila většina sázek na Kanadu. Na Lotyše jsme přijali celkový obnos jen ve výši půl milionu korun, ale při kurzu kolem 10:1 i tak poměrně vysoká částka zamířila zpět k sázkařům.  V týdnu už se trend ‚všechno na favorita‘ posunul, když sázkaři začali tipovat další nezdar některých favoritů, hlavně Kanady. Nebylo to 98 procent na výhru favorita, ale třeba jen 65 procent,“ říká Michal Peterka, mediální zástupce Tipsportu.

Že se sázkaři trendu překvapivých výsledků přizpůsobili, potvrzuje také Petr Šrain, PR manažer druhé největší tuzemské sázkové kanceláře Fortuna. „Někteří sázkaři změnili taktiku a při menších vkladech do sebe kombinují a priori výhry trpaslíků a outsiderů. Druhotným efektem pak je, že tím logicky vyhání kursy na papírové favority výrazně výš, než je obvyklé. Jak se tedy bude mistrovství dál vyvíjet je těžko čitelné nejen pro fanoušky a sázkaře, ale i nás samotné,“ přiznává.

Kombinováním více na první dobrou šílených tipů pak můžou vzniknout ohromné výhry. „Jeden ze sázkařů zkombinoval výhru Německa nad Kanadou a Slovenska nad Ruskem s celkovým kurzem 50. Za šest tisíc si připsal 300 tisíc. Za vrchol považuji středeční tiket s výhrou Kazachstánu nad Německem a hlavně vítězstvím Británie nad Běloruskem. Při celkovém kursu 56:1 a vkladu 600 jsme vypláceli 27 900 korun,“ přidává Šrain s tím, že jiný sázkař pak Fortunu ze vsazené desetikoruny obral o padesát tisíc.

Velké natěšení fanoušků se po zrušeném šampionátu v minulém roce letos projevilo i na objemu přijatých sázek. Však hokejové mistrovství v Rize je pro českého diváka prvním opravdu velkým turnajem od počátku pandemie.

Česká střídačka se raduje po nevídaném obratu v klíčovém utkání proti Švédsku
Česká střídačka se raduje po nevídaném obratu v klíčovém utkání proti Švédsku

„V roce 2019 jsme zažili rekordní šampionát na Slovensku, náběry se přiblížily jedné miliardě korun. Jelikož se loni mistrovství světa nekonalo, fanoušci i sázkaři už byli na podobnou velkou akci natěšení. Zaznamenáváme rekordní počty sázkařů, platí to, že na hokejové MS, EURO a další velké akce si vsadí i lidé, kteří normálně nesázejí. Proto očekáváme, že letos může být zájem o sázky na hokej ještě vyšší než před dvěma lety. Během pátku a prvního hracího víkendu jsme přijali celkem tikety se sázkami za 200 milionů korun, teď celkové náběry přesahují 350 milionů,“ odkrývá Peterka z Tipsportu.

Sázky ve výši 270 milionů korun pak přijala Fortuna. „Letos mistrovství stále není stoprocentní, třeba i v kontextu zavřených restaurací. Sečteno podtrženo, dílčí nárůst očekáváme, zásadním předpokladem je ale to, aby se českému týmu začalo dařit a zůstal ve hře ideálně do posledního dne,“ přiznává Šrain.

A jaké jsou u dvou největších tuzemských sázkovek nejvyšší vyplacené výhry na zápasech světového šampionátu? U Fortuny je to 697 tisíc. Svůj vklad v obří výši 352 tisíc korun sázkař téměř zdvojnásobil. Úspěšným tipem bylo, že v zápase Česka s Ruskem padnou v první třetině alespoň dvě branky.

U Tipsportu byl ve čtvrtek ve hře tiket s vkladem jeden milion korun. Byl vsazen na výhru Švýcarů nad Slováky o více branek a na vítězství Česka nad Švédy. V celkovém kurzu 7 si odvážný tipér přišel na šest milionů korun čistého zisku!

Sýkora se vrátil ke kritice Vrány před dvěma lety: Od té doby už nesleduju reakce
Video se připravuje ...

Radost, úleva, oddechli si experti ve studiu. Co radí Sýkora pro zbytek turnaje?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud