3. května 2022 • 04:50

Sestavili jsme tým pro MS: otazníky s brankáři, Vrána do druhé řady

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
  • České hokejové reprezentaci se rýsuje sestava pro MS ve Finsku. Deník Sport vybral ideální složení ze současné soupiskyČeské hokejové reprezentaci se rýsuje sestava pro MS ve Finsku. Deník Sport vybral ideální složení ze současné soupiskyFOTO: koláž iSport.cz

    Před blížícím se mistrovství světa ve Finsku schází českým hokejistů ještě jedna prověrka na závěrečné rýsování sestavy. Na Švédských hrách se trenér Kari Jalonen s kolegy rozhodne, které hráče nominuje na turnaj v Tampere a Helsinkách. Deník Sport šel ale napřed a již vybral ideální složení národního týmu pro šampionát. Podívejte se, kteří reprezentanti ze současné soupisky by měli podle Sportu vyrazit na turnaj do země tisíce jezer.

  • Brankáři

    Karel Vejmelka, Marek Langhamer, Štěpán Lukeš

    Tady je největší rebus. Vejmelka pojede určitě, Langhamer asi taky, a bude se držet ještě jedno volné místo pro Vaněčka, Dostála nebo někoho dalšího z Ameriky. Jednička dopředu daná nebude, spíš čekejte, že dva brankáři si zápasy rozdělí. Kdyby NHL dál nikoho nedodala? Lukeš z Varů na MS!

  • 1. obrana

    Filip Hronek, Radim Šimek

    Nabízí se dva borce ze zámoří spojit. Pravák a levák, oba kreativní. Šimek v San Jose hraje trochu jinou roli, než jste bývali zvyklí z Liberce. Ubral na ofenzivě, o to platnější je vzadu. Tohle je ideální scénář, aby pasoval k Hronkovi, který situaci občas riskne.

  • 2. obrana

    David Jiříček, David Sklenička

    Oba si pomohli navzájem, jak to má v obranné dvojici být. Jasně nejlepší beci na Českých hrách, společně nasázeli pět branek, platní byli i do defenzivy. Jediná varovná kontrolka občas zablikala u Jiříčka, mnohdy totiž rozehrává u vlastní branky na velké riziko.

  • 3. obrana

    Tomáš Kundrátek, David Musil

    Hrají spolu v Třinci, jsou na sebe zvyklí, dává smysl na tuhle souhru navázat i v národním týmu. Navíc čistě defenzivnímu Musilovi by vyloženě mohl sedět Jalonenův styl, kdy má soupeř jezdit do zavřenější obrany. Neměl by s nikým sprintovat, o to víc vynikne jeho síla.

  • 4. obrana

    Jakub Krejčík, Jan Ščotka

    Krejčík má za sebou nesmírně povedený turnaj, dovede zastat jakoukoliv pozici v týmu, dobrý výkon ukázal i na přesilové hře. Je blízko nominaci. Ščotka zase roste do pozice velkého lídra, každý rok se zlepšuje. Mistrovství světa by jim uniknout nemělo.

  • 5. obrana

    Michal Moravčík, Michal Jordán

    Budou to mít těžké. Moravčík dostal povolávací rozkaz možná trochu překvapivě, ve Spartě se od něj čekalo víc. Na druhou stranu, nelze ho odepisovat, mluví pro něj zkušenosti z posledních let i univerzálnost. Jordánovi schází větší herní praxe, což je znát.

  • 1. útok

    Dmitrij Jaškin, Tomáš Hertl, Filip Chlapík

    Jaškin v první lajně? Pravda, je to šílené, když půl roku nehrál. Ale vycházejme z předpokladu, že opravdu ukáže výkonnost, pak se vyloženě nabízí jeho spojení s Hertlem, se kterým už kdysi hrál. Spojení tvrďák + centr, který umí úplně všechno + střelec Chlapík láká.

  • 2. útok

    Dominik Simon, David Krejčí, Jakub Vrána

    Snajpr z Detroitu Vrána není v první lajně z jednoho důvodu. A tím je Krejčí. Hvězda Olomouce totiž drží hůl na pravou stranu, tudíž bude přirozeněji lifrovat pasy Vránovým směrem. Pracovitého bruslaře Simona nepodceňujte, udělá hodně práce, plus góly umí chystat taky.

  • 3. útok

    Matěj Blümel, Michael Špaček, Roman Červenka

    Spojení Špačka a Červenky prostě trhat nechcete. Ti dva si báječně rozumí, jejich křížné přihrávky, to je paráda. A Blümel, jehož energie je na ledě nakažlivá, k nim náramně pasuje. Vybojuje puk, napadá, je všude. První dva budou mít klid na práci.

  • 4. útok

    Jakub Flek, Jiří Černoch, Jiří Smejkal

    Se jménem Černocha možná překvapíme, nicméně podle nás si ho Kari Jalonen chystá na mistrovství. Dostává hodně času v oslabení, dvakrát se trefil v přesilovkách. Má důvěru. Flek se Smejkalem jsou ideální bijci do čtvrté brázdy, schopní navíc v pohodě skórovat.

  • 5. útok

    Hynek Zohorna, Petr Holík, Petr Kodýtek/Matěj Stránský

    Nevejdou se do sestavy, ale kdykoliv mohou někoho nahradit. Zohorna a především Holík byli na Českých hrách vynikající. Brněnský centr si hlasitě řekl o nominaci, v případě potřeby by mohl i povýšit, kdyby například Špaček nebo Hertl zamířili na křídlo. Stránský se potřebuje rozstřílet.

Vstoupit do diskuse
10

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud