16. května 2022 • 11:55

Pastrňák je ve hvězdách. Sestavili jsme varianty útoků s ním i bez něj

Autor: ryp, ok
Vstoupit do diskuse
3
  • Tomáš Nosek válí v NHL v barvách Vegas Golden KnightsTomáš Nosek válí v NHL v barvách Vegas Golden KnightsFOTO: Profimedia.cz

    Otázka za milion, tak nazval potenciální příjezd největší současné hvězdy českého hokeje Davida Pastrňáka na šampionát ve Finsku GM Petr Nedvěd. Vedení národního týmu čeká na výstupní prohlídku, která rozhodne, zda kanonýr Bostonu bude moct Jalonenův výběr posílit. Ve hře je také jeho parťák z kádru Bruins Tomáš Nosek a David Kämpf, jehož Toronto nepřešlo přes Tampu. Deník Sport nabízí varianty, jak by mohl finský stratég přeskládat útočné formace vzhledem k příjezdům posil ze zámoří.

  • Pastrňák bude fit

    Potkají se Davidové Pastrňák s Krejčím opět v reprezentačním dresu?Foto Michal Beránek (Sport)

    Pastrňák-Krejčí-Červenka

    Vrána-Hertl-Simon

    Blümel-Špaček-Smejkal

    Černoch-Kämpf/Nosek-Flek

    Nejlákavější varianta. Co se tady stane, když přijede bostonský střelec David Pastrňák? Začne se tým stavět od něj, Matěj Blümel promine. Možná naposledy v kariéře by si tak zahrál vedle Davida Krejčího. Dál pak zůstane jedno místo v sestavě. Blümel má formu, s Michaelem Špačkem chvíli hrál v přípravě, mělo by logiku ho k němu nasadit do třetí formace. Matěj Stránský by potřeboval chytit střeleckou formu, aby své místo udržel. Jedno volné místo by zaplnil jeden z dvojice z NHL David Kämpf – Tomáš Nosek. Oba jsou silní bulaři, výborně pracují v defenzivě, nabízí se dalšího útočníka umístit do karlovarské pracovní čety.

  • Bez Pastrňáka I.

    Český útočník David Kämpf v dresu Toronta oslavuje gól v duelu s BostonemFoto profimedia.cz

    Blümel-Krejčí-Červenka

    Vrána-Hertl-Simon

    Kämpf-Špaček-Smejkal

    Černoch-Nosek-Flek

    Na rovinu, je to asi nejpravděpodobnější varianta. David Pastrňák je poklad Bostonu, ale aby klub riskoval, že se nenachystá dobře na další ročník a že by se mohl jeho zdravotní problém na mistrovství světa zhoršit? Odpovíte si sami. V tu chvíli zůstává Matěj Blümel vedle Davida Krejčího, může se stát objevem šampionátu.

    Jezdí mu to, má dobrou střelu. V tu chvíli by se objevil prostor pro Davida Kämpfa i Tomáše Noska. Oba jsou velmi dobří na buly, čehož by šlo využít při oslabení. Ale úplně rozbít čtvrtou formaci, která si umí vyhovět a vytvořit defenzivní superkomando? Spíš ne. Moc velký risk.

  • Bez Pastrňáka II.

    Tomáš Nosek válí v NHL v barvách Vegas Golden KnightsFoto Profimedia.cz

    Blümel-Krejčí-Červenka

    Vrána-Hertl-Simon

    Smejkal-Kämpf-Nosek

    Zohorna-Černoch-Flek

    Příjezd hráčů po prvním kole Stanley Cupu by se dal čekat přinejlepším ve středu, možná i o něco později. Co z toho plyne? Že není pak moc velký prostor pilovat souhru. Variantou by i mohlo být, že Tomáše Noska s Davidem Kämpfem umístíte do jedné formace. Nedat ani jednoho doprostřed? To by byl hřích. Dát jednoho do druhé formace, jednoho do třetí, aby se rozbila i čtvrtá?

    Taky moc zbytečného pohybu. Proto by se i pro zápasy play off na MS mohla hodit varianta je spojit a ještě k nim přihodit důrazného bojovníka Jiřího Smejkala, který ale umí i střílet góly. Defenzivně by Česko získalo silný třetí útok, který umí kousnout.

    Pozn.: Tučně jsou vyznačeny případné další posily z NHL. V noci na dnešek se do boje o volné místo mohli přihlásit ještě Radek Faksa (Dallas) a Filip Chytil (NY Rangers).

Vstoupit do diskuse
3

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud