Tomáš Kropáček
25. dubna 2023 • 15:00

Kde bude MS v hokeji 2023? Prohlédněte si stadiony v Rize a Tampere

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lotyšská Riga a finské Tampere hostí v roce 2023 mistrovství světa v hokeji. Oba stadiony přivítaly hokejový šampionát v předchozích letech. V Nokia Areně se čeští hokejisté představili loni, Arena Riga pak byla dějištěm MS v roce 2021, kdy se mistrovství odehrálo bez diváků.



Stadiony MS v hokeji 2023

Arena Riga, Riga

Arena Riga uvidí během MS v hokeji 2023 všechny zápasy skupiny B za účasti české hokejové reprezentace a následně dva čtvrtfinálové duely.

Kapacita haly je pro hokejové zápasy snížena na 10 300 diváků. Při koncertech jich ale Arena Riga pojme až 14 500. Hala byla slavnostně otevřena v roce 2006, těsně před hokejovým šampionátem, letos tedy jde o třetí mistrovství světa v hokeji, které Arena Riga hostí. V minulosti hostila i několik zápasů EuroBasketu 2015, který se do Tampere i Rigy vrátí za dva roky.

Arena Riga bude hostit zápasy české hokejové reprezentace.

Vstupenky na zápasy v Rize

Vstupenky na jednotlivé zápasy jsou rozděleny do čtyř cenových kategorií od 9 eur, ceny na zápasy českého týmu začínají na 29 eurech. Lístky do Rigy pořídíte ONLINE na webu pořadatele MS. Děti do 6 let včetně mají vstup na zápas zdarma bez nároku na samostatné sedadlo.

Cesta do Rigy

Autem do Rigy

Narozdíl od Tampere je Riga pro české fanoušky dostupnější i autem. Cesta sice zabere téměř celý den a více než 1 300 km, lotyšské hlavní město je ale z Čech dostupnější než Tampere, kde je český fanoušek odkázán převážně na letecké spojení.

Výhodou je i cesta po nezpoplatněných úsecích dálnic v Polsku, v Litvě osobní auta do 3,5 tuny dálniční poplatek neplatí vůbec. Jediným zpoplatněným úsekem při cestě z Prahy je tak český úsek po D11 z Prahy do Jaroměře.

Letecky do Rigy

Nejlevnějším dopravním prostředkem na cestě do Rigy je dle očekávání letadlo. Pokud však chcete na letence co nejvíce ušetřit, měli byste si pospíšit nebo se vám cesta dost prodraží, případně připadá v úvahu dobrodružnější varianta - třeba přes švédský Göteborg.

Od 27. dubna totiž zahajuje letní letový řád mezi Prahou a Rigou nízkonákladová společnost Ryanair. Problém je v tom, že většina nejlevnějších letenek během MS v hokeji už je vyprodaná, aktuálně vyjde třeba letenka Praha-Riga ve čtvrtek 11. května na necelých 10 tisíc korun. Přímé spojení do Rigy nabízí i společnost airBaltic, se kterou se do Rigy dostanete ve druhém hracím týdnu za necelé dva tisíce.

Nokia Arena, Tampere

Nokia Arena bude během hokejového šampionátu hostit zápasy skupiny A, ve které hrají domácí Finsko a následně pak většinu zápasů play off včetně bojů o medaile.

Na luxusní svatostánek v Tampere vzpomínají v superlativech i čeští hokejisté, kteří zde loni získali po desetiletém čekání bronzové medaile. Výstavba Nokia Areny, která byla slavnostně otevřena 3. prosince 2021, vyšla na více než 3 miliardy korun a je domovem obou tamperských týmů nejvyšší finské soutěže Tappara a Ilves. Právě duel městských rivalů byl na programu při slavnostním otevření na konci roku 2021.

Luxusní multifunkční hala v Tampere bude hostit mistrovství světa i v roce 2023

Vstupenky na zápasy v Tampere

Vstupenky na jednotlivé zápasy v Tampere jsou rozděleny do čtyř cenových kategorií od 12,5 eur. Lístky do Tampere pořídíte ONLINE na webu pořadatele MS. Děti do 4 let včetně mají vstup na zápas zdarma bez nároku na samostatné sedadlo. Děti od 5 do 12 let mají kromě finálové zápasu vlastní cenovou kategorii vstupenek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud