3. června 2023 • 13:15

Országh o Česku i Slovensku na MS: Zahraniční kouč? Hráčům je to jedno

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od skončení světového šampionátu uplynul téměř týden. Vladimír Országh se během něj zhostil role televizního komentátora a experta. Spekulovalo se o něm taky jako o možném nástupci Craiga Ramsayho u slovenské reprezentace. „Fanoušci Třince nemusí mít strach,“ ujistil v rozhovoru pro iSport Premium. 



Začněme u toho, co je vám nejbližší. Slováci neproklouzli do čtvrtfinále. Měli na víc?
„Těžko říct. Na mistrovství světa jsme jeli s určitými obavami, pokud šlo o brankáře a obranu. Útok na papíře vypadal relativně v pořádku. A stal se pravý opak. Brankáři byli našimi nejlepšími hráči, velmi slušně fungovala i obrana. Ale co nás sráželo, že jsme dávali strašně málo gólů. Cíl byl postoupit do čtvrtfinále, což se nestalo. Takže nemůžeme být spokojeni. Na druhou stranu tam znovu byli mladí hráči, kteří hráli na šampionátu poprvé, možná si pootevřeli dvířka do lepší ligy, zapsali se do paměti, že je třeba s nimi i do budoucna počítat.“

Co říkáte na český tým?
„Češi asi měli větší očekávání. Samozřejmě, jsou tam i objektivní příčiny. Chytil, Sedlák, to byly velké ztráty. Vypadnou vám dva elitní centři, ještě k tomu na začátku turnaje. Na druhou stranu se od týmu čekalo víc, než čeho dosáhl.“

Do semifinále nepostoupil ani jeden tým hrající Euro Hockey Tour. Až na Švýcary jim nepřijeli téměř žádní hráči z NHL, místo nich vyskočili Lotyši a Němci. Byla to náhoda?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud