7. listopadu 2015 • 04:58

Furch v bráně, přeházené pětky. Vůjtek po debaklu zahýbe sestavou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté si po čtvrteční prohře se Švédskem 2:6 budou chtít spravit chuť ve druhém vystoupení na turnaji Karjala proti Finsku. Po přesunu ze švédského Örnsköldsviku do Helsinek čeká svěřence trenéra Vladimíra Vůjtka opět duel proti domácímu výběru, ale Finové jsou pro Čechy v poslední době o poznání příjemnějším soupeřem než Švédové. Duel začne v 16:00 SEČ a přímým přenosem jej vysílá program ČT Sport.



Sestava českého týmu se bude oproti úvodnímu duelu měnit jak plánovaně, tak i z důvodu zranění a nemocí. Do branky se postaví místo Jakuba Kováře debutant Dominik Furch. V útoku vypadli ze hry po zbytek turnaje zranění útočníci Daniel Přibyl a Marek Kvapil, nemocní jsou forvard Michal Birner a obránce Jakub Krejčík.

Už ve čtvrtek zasáhl do hry i z pozice třináctého útočníka Jan Hruška, v sobotu se zapojí do hry poprvé na turnaji v ofenzívě také Tomáš Zohorna a beci Milan Doudera a Matěj Stříteský. Hrát naopak nebude Marek Trončinský. "Museli jsme samozřejmě reagovat na ta zranění a nějaké nemoci. Promíchali jsme to. Shodli jsme se na tom, co fungovalo a co ne," řekl asistent trenér Josef Jandač.

Pohromadě tak zůstaly jen dvě obrany - Tomáš Kundrátek s Michalem Kempným a Radim Šimek s Jakubem Jeřábkem. V ofenzívě společně hrála v útoku proti Švédům dvojice Lukáš Radil s Tomášem Filippim. "Ta čtvrtá formace se nám líbila, ale na druhou stranu byla i u inkasovaných gólů. V útoku jsme prohodili sestavu celou," doplnil Jandač.

Společný přelet hokejistů do Finska, Švédové si cestu krátili partičkou karet, čelem David Ullström
Společný přelet hokejistů do Finska, Švédové si cestu krátili partičkou karet, čelem David Ullström

Zatímco se Švédy Češi prohráli sedm z posledních osmi zápasů, s Finskem už třikrát v řadě uspěli. V dubnu se to svěřencům tehdejšího kouče Vladimíra Růžičky povedlo na Euro Hockey Tour ve Znojmě (4:1) i v Brně (3:2 po samostatných nájezdech) a naposledy uspěli i v polovině května na mistrovství světa v Praze (5:3). Na druhou stranu při vystoupení na domácí půdě Finů v Helsinkách Češi třikrát za sebou nebodovali.

Finové vstoupili do turnaje ve čtvrtek výhrou na Ruskem 2:1. Češi se ale spíše než o sílu soupeře starají o to, aby s zlepšil jejich herní projev. "Určitě by měl být lepší. Budeme úspěšní, když budeme herně konkurenceschopní, a to více, než jsme byli včera," uvedl Jandač.

"Jestli uspějeme zítra, v neděli nebo v obou utkáních, není momentálně důležité. Ale spíš to, aby kluci získali co nejvíce zkušeností a dostali jsme do nich to, co bychom chtěli hrát. Koření v podobě vítězství nebo získaných bodů by pochopitelně bylo jen ku prospěchu věci, protože každé vítězství víc zahřeje," dodal Jandač.

Na premiéru se těší Furch, který dopředu věděl, že bude na Karjale v jednom z víkendových zápasů chytat. Teď už má jasno, že se dočká proti Finům. "Bude to dobrý zápas proti domácímu týmu. Atmosféra bude super, takže se na to těším. Je dobře, že to vím takto dopředu a můžu se na zápas dobře připravit," uvedl pětadvacetiletý gólman Omsku.

Předpokládaná sestava ČR: Furch - Kundrátek, Kempný, Šimek, Jeřábek, M. Doudera, Kolář II, T. Voráček, Stříteský - Řepík, Sobotka, T. Zohorna - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Radil, Filippi, Buchtele - Olesz, Horák, J. Hruška.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud