6. listopadu 2016 • 14:49

Česko - Rusko 0:3. Jandačův tým bojoval, ale na Karjale skončil druhý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohráli v posledním utkání turnaje Karjala s Ruskem 0:3 a na turnaji obsadili druhé místo. Svěřenci Josefa Jandače proti sborné bojovali, ale nakonec neskórovali ani jednou a po brankách Tkačova, Guseva a Bereglazova prohráli. Odpolední severské derby mezi Švédskem a Finskem už ale bude pouze soubojem o třetí místo, protože český tým oba zmíněné týmy porazil a o stříbrnou pozici už nepřijde. Rusko naopak na turnaji neztratilo ani bod a finský podnik Euro Hockey Tour ovládlo se stoprocentní úspěšností.



Svěřencům kouče Josefa Jandače se po 11 brankách z duelů proti Švédům (6:3) a Finům (5:3) přestalo střelecky dařit. Po bezbrankové úvodní třetině skórovala sborná dvakrát ve druhém dějství. Vítězný gól dal v oslabení v 26. minutě Vladimir Tkačov, v přesilovce přidal v 38. minutě druhou trefu Nikita Gusev. Ve třetí třetině pojistil ruskou výhru Alexej Bereglazov, čisté konto vychytal Ilja Sorokin.

Do českého brankoviště se vrátil Furch , který odchytal plzeňský duel proti Švédsku, a v úvodu čelil nebezpečné ráně Světlakova z kruhu pro vhazování. Na druhé straně odpověděli povedenou kombinací Bulíř s Hykou, jenže Bulířovi před takřka prázdnou brankou odskočil kotouč. V první přesilovce pak rovněž bez úspěchu zahrozil Gusev.

Velmi svižná první třetina dál nabízela přehlídku šancí, ale bezgólovým stavem žádná z nich nepohnula. Leščenko ujel, ale Furch levým betonem kotouč vyrazil. Pavelka ve 13. minutě vyslal na zteč našlápnutého Kvapila, jenže ten při zakončení minul. Leščenko se pak dostal tváří v tvář do dalšího souboje s Furchem, tentokrát však přestřelil.

Ve druhé části byl blízko vedoucímu gólu tečující Radil , jenže puk proplul vedle Sorokinovy levé tyče. Ve 24. minutě čelil Furch již třetímu sólu sborné, Barabanov ho však nepřelstil ani blafákem do bekhendu. Vzápětí dostali čeští hokejisté poprvé výhodu přesilové hry, jenže výhodná se nakonec ukázala pro soupeře. Sannikov s Tkačovem si poradili v přečíslení dvou na jednoho a Tkačov trefil s přehledem odkrytou část branky.

Odpovědět se pokoušel Lenc, jenže Sorokin byl proti. Český tým usiloval o vyrovnání a v další přesilovce po polovině zápasu mu chybělo jen více štěstí. Jenže místo toho podruhé skórovali Rusové. Šimek seděl na trestné lavici, Furch ještě vychytal Prochorkina, ale ten za pár vteřin místo další rány parádně nabil Gusevovi a ruští mladíci měli k dobru dvoubrankové vedení.

Ani při nepříznivém vývoji to český výběr nevzdal, jenže povzbuzující kontaktní gól ne a ne přijít. V 50. minutě naopak dostal až příliš prostoru Bereglazov a propálil Furcha potřetí. Ten sice vzápětí vychytal v obrovské šanci Mironova, na porážce českého týmu ale už závěr zápasu nic nezměnil.

ČR - Rusko 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Tkačov (Sannikov), 38. Gusev (Prochorkin, Antipin), 50. Bereglazov (Gusev). Rozhodčí: Salonen, Kaukokari - Nieminen, Heinonen (všichni Fin.). Vyloučení: 4:3, navíc J. Jeřábek (ČR) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2656.

ČR: Furch - J. Jeřábek, Polášek , Šimek, T. Pavelka, Rutta, Dietz, M. Doudera - Radil, Horák, D. Kubalík - Kämpf, Filippi , Kvapil - P. Holík, R. Hanzl, T. Zohorna - Hyka, Bulíř, Lenc - od 25. navíc Jarůšek . Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček .
Rusko: Sorokin - Ožiganov, Antipin, Zub, Mironov, Ljubuškin, Rafikov, Bereglazov - Barabanov, Prochorkin, Gusev - Ničuškin, Světlakov, Golyšev - Sannikov, Tkačov, Šumakov - Korškov, Kraskovskij, Leščenko - Okulov. Trenéři: Oleg Znarok, Igor Nikitin a Vladimir Jurzinov.

Tabulka turnaje Karjala a Euro Hockey Tour:

1. Rusko 3 3 0 0 0 11:3 9

2. ČR 3 2 0 0 1 11:9 6

3. Švédsko 2 0 0 0 2 5:9 0

4. Finsko 2 0 0 0 2 4:10 0


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud