5. dubna 2017 • 16:50

Rusové vyzývají své hvězdy kvůli olympiádě: Zabalte to v NHL a vraťte se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení ruského hokeje chce, aby před příští sezonou co nejvíce ruských hráčů opustilo NHL a připravovalo se na olympijský turnaj v klubech Kontinentální ligy. Elitní zámořská soutěž v pondělí rozhodla, že hokejisty na únorové olympijské hry do Pchjongčchangu nepustí.



Předseda výkonného výboru Arkadij Rotenberg prohlásil, že svaz udělá vše pro to, aby letos zamezil odchodům ruských hokejistů do NHL a naopak všechny ruské volné hráče ze zámoří získal pro kluby KHL. Nabídl rovněž právní pomoc hokejistům, kteří by i přes platné smlouvy v Kanadě a USA chtěli na olympiádě hrát.

Takovým postojem se dlouhodobě netají zejména útočník Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Zopakoval ho i po pondělním verdiktu NHL. "I kdyby se mě kdokoli snažil přesvědčit, abych (na olympiádu) nejel, bude mi to jedno. Prostě pojedu," řekl Ovečkin.

Podobně se vyjádřil také jeho spoluhráč Jevgenij Kuzněcov. Majitel kubu Ted Leonsis nicméně avizoval, že je připraven Ovečkina do Koreje pustit stejně jako další reprezentanty v týmu Capitals, pokud o to projeví zájem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud