4. dubna 2017 • 19:07

Olympiáda bez hráčů NHL? Ovečkin vzkazuje: Nic se nemění, jedu!

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po úterním prohlášení vedení zámořské NHL má být jasno - olympijské hry v Jižní Koreji se v roce 2018 obejdou bez jejích hráčů. To však nemusí být úplně pravda, protože řada aktivních i bývalých hráčů se proti rozhodnutí soutěže ohradila a ruské hvězdy vydaly jasný vzkaz. Alexandr Ovečkin i Jevgenij Kuzněcov z Washingtonu vzkázali: „Nic se nezměnilo, jedeme!“



V úterý padlo definitivní rozhodnutí o tom, že se příští rok obejdou zimní olympijské hry bez účasti hráčů NHL. Vedení zámořské soutěže přišlo s oficiálním stanoviskem, na které se vzápětí snesla vlna negativních reakcí. A podle všeho se najdou i tací, kteří půjdou proti celé soutěži.

Řeč je zejména o Rusech. Ani oficiální prohlášení soutěže totiž neodradí hvězdného Alexandra Ovečkina , který své krajany ujistil: „Pro mě se nic nemění, pojedu,“ vzkázala ofenzivní hvězda Washingtonu, které podle svých slov nebude bránit ani majitel klubu.

Ted Leonsis se už v únoru vyjádřil i k účasti dalších hráčů. „Nedokážu si představit, že bych hráčům řekl, že nesmějí jet na olympijské hry. Tuto ligu dělají hráči, když nám hvězdy řeknou, že chtějí jet hrát za svou zemi, jak jim mám říci ne? Můžu za to dostat pokutu, ale cítím to tak,“ řekl vlastník Capitals.

Na stranu svého hvězdného parťáka se postavil také další ruský legionář Jevgenij Kuzněcov, který byl o něco opatrnější. „Věřím, že se postoj NHL změní, ale pokud ne, na olympiádu chci jet! Je to o srdci,“ řekl novinářům čtyřiadvacetiletý útočník.

Ve změnu postoje věří i jeho americký parťák a nájezdový specialista T. J. Oshie. Naopak kanadský brankář Braden Holtby klub opouštět nehodlá. „Je to osobní rozhodnutí každého chlapa, ale pokud nebude existovat dohoda, Capitals neopustím,“ oznámil svůj postoj k věci.

Zatímco postoj majitelů a vedení soutěže je jasný, s názorem hráčů se rozhodně neztotožňuje. Bude tedy zajímavé sledovat, zda NHL pod tlakem hráčů přece jen nepovolí, ale pravděpodobnější je, že spíše vymyslí způsob, jak Ovečkinovi a spol. úprk zatrhnout.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud