Pavel Ryšavý
Premium
1. září 2018 • 17:13

Hledání centrů pro reprezentaci: Kovář je pryč, po něm díra. Kdo ji zaplní?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jedno, jestli to má být klubová sezona nebo reprezentační akce. Ale pokud má být tým úspěšný, potřebuje dominantního centra, ideálně dva. Kvalitní střední útočník dělá hru, táhne nahoru svoje křídla, málokdy to platí opačně. Tohle je teď i jeden z hlavních úkolů štábu nového trenéra národního týmu Miloše Říhy. Jan Kovář odešel do NHL. Je potřeba najít nového silného hráče do středu útoku. „Máme jich pořád dost,“ věří současný asistent Robert Reichel.



Byla to síla, když v českých barvách vyrazila na turnaj nadupaná sestava středních útočníků ve složení Jiří Dopita , Pavel Patera a Robert Reichel . Každé další jméno pak jen zvyšovalo palebnou sílu, David Výborný , Petr Čajánek , Václav Prospal. Pro trenéry velký komfort, pro soupeře divoká hrozba. Datace? Zlaté devadesátky a přelom století.

Pozice středního útočníka je pořád extrémně důležitá, i když se hokej za poslední roky tak mění. Jiná je i úloha pro centra, ovšem stále platí, že on je mozkem a klíčem k úspěchu. On je tím, kdo má puk nejčastěji, dovede určovat tempo hry, má stěžejní roli při defenzivní práci. Proto jsou tak cenění hráči typu Sidneyho Crosbyho , Jevgenije Malkina nebo Jonathana Toewse. Umí všechno, vyhrávají svoje minizápasy, postrkují tým nahoru a zlepšují hráče kolem sebe.

Pittsburghu dvojice Crosby + Malkin zajistila dva Stanley Cupy v řadě. Washington by si na něj asi taky nesáhl, kdyby neměl Jevgenije Kuzněcova s Nicklasem Bäckströmem. A hádejte, proč asi Toronto tak moc stálo o možnost přivést Johna Tavarese, když už má v kádru Austona Matthewse?

Čím větší kvalitou ve středu útoku disponujete, tím stoupá vaše šance na úspěšnou misi.

V národním týmu po odchodu výjimečné generace, do které patří i Robert Lang, Petr Nedvěd či Martin Straka , pomalu rostl problém. Kdo bude ten alfa samec?

Nyní všechno bije do očí víc a víc, materiál dochází. Čeští střední útočníci top úrovně v NHL?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud